Mituri despre spălarea părului

9 martie 2016   Viață de vedetă

Fie că eşti adepta spălatului pe păr zilnic sau că eşti ferm convinsă că o singură dată pe săptămână ajunge dacă îţi cureţi pletele, cu siguranţă ai auzit şi tu o grămadă de lucruri privind îngrijirea podoabei capilare. Află în continuare care este adevărul depre spălarea părului.

Mitul 1:Spălatul prea des poate dăuna firelor de păr

Potrivit experţilor,nu este deloc greşit să îţi speli părul des. Atunci când te speli pe cap,stimulezi scalpul,care se îngrijeşte de hrănirea foliculilor de păr.

Mitul 2:Nu contează ce şampon foloseşti

Greşit! Alegerea ta atunci când vine vorba de şampon poate face o mare diferenţă în modul cum arată şi se simte părul. Un şampon bun va lucra,cu siguranţă,pentru ca părul să fie sănăros,fiind responsabilă de prevenirea acumulării de grăsime şi murdărie pe păr. Găseşte un şampon care să corespundă nevoilor tipului tău de păr. Dacă nu te descurci,apelează la ajutorul unui hairstylist.

Pentru părul cu tendinţă de îngrăşare şi fir gros ar trebui să foloseşti un şampon de calitate foarte bună,care să nu conţină agenţi astringenţi,dar care să cureţe foarte bine. Dacă ai păr uscat ar trebui să cauţi un şampon cu ingrediente de bună calitate,care să hrănească firul de păr,şi care să-l cureţe foarte bine,fără a-l face greu de controlat şi încălcit. 

Mitul 3:Balsamul trebuie aplicat pe scalp şi pieptănat pe păr

Foloseşte balsamul strict pentru vărfuri,spune Sarah McKenna,director al salonului de coafură Londra Vixen &Blush. Chiar dacă părul tău se simte curat ca lacrima la rădăcină,dar este încurcat,cel mai bine este să nu aplici conditionerul în apropierea rădăcinii,deoarece acest lucru va duce la îngrăşarea rapidă a pletelor şi la o lipsă de volum.

Mitul 4:Ai nevoie de multe produse de îngrijire pentru păr

Folosirea prea multor produse este motivul principal pentru care eşti nevoită să te speli pe cap atât de des,atrag atenţia specialiştii în îngrijirea podoabei capilare. Un ulei hrănitorbun (utilizat în cantitatea potrivită) este produsul cel mai potrivit pentru orice problemă ai avea cu părul.

Uleiul marocan este în continuare cel mai bun ulei care pătrunde în cuticule şi reduce,de fapt,aspectul de păr ars sau despicat. Deci,ţine-te departe de toate celelalte loţiuni şi poţiuni care promit un păr bogat şi curat şi care,în realitate,nu fac decât să-l încarce.

Mai multe