Născuţi pe 29 februarie

29 februarie 2016   Viață de vedetă

Aproximativ 4 milioane de persoane din lume sunt născute la 29 februarie, dintre care peste 12 mii sunt români, arată statisticile.

Partea bună este că aceste persoane îşi sărbătoresc ziua de naştere o dată la patru ani,de aceea este un moment cu o semnificaţie deosebită. Ziua de 29 februarie apare în calendar în anii bisecţi,aşa cum este şi cazul anului în care ne aflăm.

O zi de naştere a actorilor

Se spune despre cei care se nasc în această zi că sunt norocoşi,că dau dovadă de mult tact şi sunt firi generoase,de aceea este o plăcere să stai în preajma lor. Sunt firi creative,de aceea nu este de mirare că multe dintre personalităţile născute de-a lungul vremii în această zi sunt sau au fost artişti. Actorul Dennis Farina (1944-2013),cunoscut pentru rolul detectivului Joe Fontana,din serialul „Lege şi Ordine“,era născut în data de 29 februarie. A devenit actor la 37 de ani,după o carieră de 18 ani în poliţie,în oraşul american Chicago.

Un alt actor care îşi serbează ziua de naştere în această zi este italianul Antonio Sabàto Jr.,care a venit pe lume în anul 1972,în Sicilia. El a emigrat împreună cu familia în SUA,pe când avea numai 12 ani,ţară unde a devenit cunoscut mai întâi ca model,apoi ca actor,devenind celebru în urma apariţiilor din serialul „Dragoste şi putere“. O altă celebritate care s-a născut în această zi,în anul 1976,este actorul şi cântăreţul de muzică rap Ja Rule.

De o frumuseţe răpitoare şi o eleganţă desăvârşită,actriţa franceză Michèle Morgan,comparată cu Greta Garbo,îşi aniversează ziua de naştere tot pe 29 februarie.

Celebrităţi care se sărbătoresc în ani bisecţi

Faimosul compozitor italian Gioachino Rossini (1792-1868) îşi serba ziua de naştere o dată la patru ani. Printre cele mai cunoscute lucrări ale acestuia se numără „Bărbierul din Sevilla“„Otello“,„Cenuşăreasa“,„Elisabeta,regina Angliei“,opere de o frumuseţe deosebită. În afară de muzică,Rossini avea o pasiune şi pentru gătit,el însuşi fiind gurmand.

Tot într-o zi de 29 februarie s-a născut regizorul William A. Wellman,care a câştigat Oscarul pentru filmul „Wings“,la prima ediţie a acestor premii. Gala a fost organizată pentru prima dată în anul 1929,la Hotelul Hollywood Roosevelt,din Los Angeles.

Ştiai că…

…şansele ca o persoană să se nască la 29 februarie sunt una la 1461,potrivit statisticilor?

…un fost premier al Tasmaniei,Sir James Wilson (1812-1880),este singura persoană de notorietate care s-a născut la  29 feburarie şi a murit tot într-o zi de 29 februarie?

…toţi cei trei copii ai unei femei din Norvegia,Karin Henriksen,s-au născut într-o zi de 29 februarie,dar în ani diferiţi? Astfel,fiica sa Heidi a văzut lumina zilei în 1960,fiul Olav în 1964 şi cel de-al treilea fiu,  Leif-Martin,în 1968.

Mai multe