Noile reguli de vopsit părul
Dacă simţi nevoia unei schimbări, o nouă culoare de păr poate rezolva problema. Însă pentru a avea succes garantat, trebuie să ştii care sunt cele mai noi reguli de vopsit părul.
Ţine cont de culoarea naturală a părului
Specialişti spun că există două tipuri de ten:cald şi rece. Tenurile calde sunt palide sau cu nuanţe aurii. Află dacă ai tenul cald verificând dacă venele de pe antebraţ sunt verzui. Dacă da,ţi se potriveşte brunetul,roşcatul şi,în general,orice culoare. Tenul rece are nuanţe de rozaliu,iar venele antebraţului sunt albastre. Tu trebuie să alegi o culoare a părului în tonuri neutre,cum ar fi blond beige sau şaten ciocolatiu. Dacă ai tenul măsliniu,nuanţele închise sunt cele mai indicate.
Foloseşte nuanţe din aceeaşi gamă
Dacă părul tău este închis la culoare şi vrei să-l deschizi,află că va arăta mai bine dacă foloseşti aceeaşi culoare,dar cu 3-4 nuanţe mai deschisă. Regula este valabilă şi dacă vrei să-ţi închizi culoarea părului.
Nu te vopsi roşcat dacă ai peste 40 de ani
Dacă eşti blondă naturală,îţi vin bine şi tonurile pale de roşcat. Părului şaten i se potriveşte un roşcat mai aprins,iar celui brunet,şuviţele în nuanţe de mahon. Dacă ai peste 40 de ani,evită roşcatul,pentru că dă o notă de asprime tenului. Cel mai potrivit ar fi un blond de culoarea mierii,cu reflexe aurii.
Mizează pe şaten dacă ai ten deschis
Blondul se potriveşte cel mai bine femeilor care au părul deschis la culoare. Dacă ai orice nuanţă de şaten,oricât de închisă sau de deschisă,vei arăta grozav cu şuviţe blonde. În cazul în care eşti roşcată,ai tenul deschis şi vrei să devii blondă,alege o nuanţă mai caldă,pentru a evita un contrast prea puternic cu tenul tău alb.
Dacă eşti blondă,alege şuviţele castanii
Castaniul mediu în combinaţie cu tonuri de cenuşiu şi auriu arată fantastic pe un păr blond natural. Dacă eşti brunetă,poţi alege un negru intens,dar dacă nu vrei o schimbare prea drastică,îmbogăţeşte-ţi nuanţa cu castaniu. Negrul nu este indicat după vârsta de 50 de ani. Acesta poate conferi asprime feţei. Există însă o mulţime de alte posibilităţi:de la cafeniu închis până la castaniu.