«Nu cred că munca mea începe şi se termină în redacţie»
Îşi face treaba de pe micile ecrane cu multă pasiune şi a muncit mult ca să ajungă prezentator. De aceea l-am ales pe Cristian Leonte să ne răspundă la câteva întrebări despre munca lui. Iată ce-a ieşit!
Te-ai visat prezentator sau a fost un „accident” fericit?
Sunt prezentator în urma unui lung şir de circumstanţe fericite. În Iaşi,am fost editor de ştiri externe la un post de televiziune,deşi patronul îmi cerea să prezint. Apoi am ajuns realizator de programe la un post de radio,chiar dacă luasem concursul pentru editor-prezentator. În fine,după alt concurs,am devenit,împreună cu Oana Andoni,echipa de prezentatori Pro TV Iaşi. Mai târziu,am venit să lucrez la Bucureşti direct pe teren,dar odată cu proiectul ştirilor dimineţilor de weekend,m-am întors în studio împreună cu Iulia Vântur. Acum sunt la pupitrul ştirilor de noapte împreună cu Amalia Enache şi prezint emisiunile „După 20 de ani” şi „România,te iubesc!”. În toţi aceşti ani,mi-am văzut de treabă şi am încercat să învăţ şi să cresc,dar îi mulţumesc bunului Dumnezeu pentru toate oportunităţile şi ocaziile speciale care m-au adus până în acest punct.
Cât timp îţi ocupă locul de muncă?
Nu cred că munca mea începe şi se termină în redacţie. În 2011,când nici oamenii,nici tehnologiile,nici măcar criza economică nu mai are răbdare,nu-mi pot permite să nu cunosc lucruri esenţiale despre istoria locurilor şi momentelor zilei. Încerc să fiu la curent cât se poate de mult cu evenimentele actuale.
Ce admiri cel mai mult la echipa «Romania,te iubesc»?
La emisiunea „România,te iubesc!” sunt înconjurat de oameni de elită şi sunt foarte onorat să-i cunosc pe toţi. Sunt jurnalişti foarte buni şi oameni foarte interesanţi care chiar cred că schimbă România. Au viziune,visuri,argumente,vorbesc nu numai o limbă română grozavă,dar şi o limbă cinematografică excepţională. După atâtea ediţii,cred că „România,te iubesc!” a depăşit limita unei emisiuni de reportaje,este o serie de mini-filme documentate despre ţara noastră şi despre oamenii din ea.
Ce muzică asculţi?
Mă interesează mult muzica,mai ales că astăzi cântecele s-au întors la voce şi la caracterul unic al interpretului. Ascult muzică de la radio,de la colegi,online,chiar şi stridentele pop,dar acasă tot discurile de rock clasic sau de jazz le „tocesc” cel mai des.
Două întâmplări haioase din copilărie
Am înfundat cu castane ţeava de eşapament a Mercedesului unui vecin. Nouă,mie şi prietenilor,ni s-a părut o idee grozavă la cinci ani,dar motorul doar s-a oprit,n-a aruncat castanele,aşa cum ne doream…
A fost plăcerea noastră să zgândărim prin gard un boxer,până în ziua în care ne-am întâlnit cu el în afara curţii,iar el şi-a amintit de noi. Mai târziu,am revăzut scena în desenele animate Disney.
Cele mai mari trei defecte
Despre defecte:uneori amân lucrurile prea mult,alteori mă grăbesc,sunt neatent când nici nu mă aştept.