Obiceiuri care îţi distrug părul

13 martie 2019   Viață de vedetă

Îţi doreşti un păr mătăsos, sănătos şi cu reflexe luminoase? Atunci evită acele obiceiuri care, deşi aparent inofensive, îţi pot distruge podoaba capilară!

Vârfurile despicate şi firele casante, culoarea spălăcită şi ternă sunt cele mai comune probleme ale podoabei capilare. Astfel, alimentaţia, stresul, tulburările hormonale (sarcina, bolile tiroidiene, menopauza), dar şi folosirea excesivă a unor produse nepotrivite afectează sănătatea părului. În mod normal, o persoană poate pierde în fiecare zi până la 100 de fire de păr, în principal după spălare sau după periere.

Uscarea cu foehnul

Majoritatea femeilor apelează la foehn pentru a-şi usca părul după spălare. Dar căldura pe care o emite acesta poate să deterioreze părul într-un timp foarte scurt. Dacă, totuşi, eşti nevoită să foloseşti uscătorul, ţine-l la o distanţă faţă de păr de cel puţin 25 cm, pe jet de aer rece. Aranjează-l abia după ce s-a uscat, pentru a evita ruperea firelor. Şi folosirea regulată a ondulatorului sau a plăcii de îndreptat părul duce la fire mai uscate, mai subţiri şi mai fragile.

Spălarea cu apă fierbinte

Apa fierbinte usucă părul şi îi fură strălucirea. Astfel, rădăcinile firelor devin mai slabe, iar acest lucru poate cauza căderea părului. Spală-te pe cap de două-trei ori pe săptămână, cu apă călduţă, apoi clăteşte cu apă rece, pentru a închide cuticulele şi a reda, astfel, strălucirea firelor de păr.

Pieptănarea agresivă

Tu eşti atentă când te piepteni? Un periat incorect poate duce la ruperea şi la deteriorarea firelor de păr. Periajul trebuie să înceapă, de fapt, de la vârfuri, urcând treptat pe lungimea părului. Pentru a nu pierde mai mult păr decât este normal la o periere, foloseşte o perie cât mai îngustă, cu zimţi cât mai laţi şi mai rari.

Folosirea frecventă a şamponului uscat

Când nu ai timp să îţi speli părul, şamponul uscat este soluţia la îndemână. Sub formă de spray, acesta absoarbe excesul de sebum. Însă, folosit frecvent, produsul usucă firele de păr şi le face mai fragile. De asemenea, reziduurile pe care le lasă pe păr, pot afecta sănătatea acestuia, oferindu-i un aspect tern. Căderea excesivă a părului este, şi ea, un efect al folosirii şamponului uscat cu regularitate.

„Intoxicarea“ părului cu chimicale

Vopselele, spuma şi fixativul conţin numeroase chimicale care atacă, slăbesc şi încarcă firul de păr. Dacă ai părul uscat, deshidratat şi fragil, optează pentru produse pe bază de ingrediente naturale. De asemenea, sunt indicate şi cele cu pH neutru, fără parabeni sau fără silicon.

Renunţă la elasticele de păr cu inserţii din metal sau din cauciuc. Acestea strâng foarte tare firele de păr şi, în cele din urmă, le rup. Optează pentru cele acoperite cu material textil sau cu catifea.

Sursă imagine: adjocom.com

Mai multe