Obsesia bolnavă a lui Petter Sellers pentru Sophia Loren. Ce lucruri nebuneşti a făcut pentru ea

10 mai 2021   Viață de vedetă

Chiar şi la 86 de ani, Sophia Loren este una dintre cele mai interesante femei din lume, însă în tinereţe, a fost un sex simbol şi a făcut multe victime. Unul dintre bărbaţii care au renunţat la tot pentru ea, chiar şi la familie, a fost Peter Sellers, la fel de cunoscut în epocă. Numai că diva italiană nu simţit niciodată la fel.

În 1960, Petter Sellers a primit rolul unui medic indian, dr. Ahmed el Kabir, în comedia romantică „The Millionairess“, un film după piesa cu acelaşi nume scrisă de George Bernard Shaw. Sellers nu a fost deloc interesat de rol până nu a aflat că Sophia Loren va fi partenera sa.

În timpul filmărilor, cei doi au devenit foarte apropiaţi, numai că fiecare privea relaţia din alt unghi. Loren vedea doar o camaraderie puternică, în timp ce Seller a renunţat la tot, la familie, copii, mariaj şi şi-a declarat dragostea pentru Sophia chiar în faţa soţiei sale.

Sellers devenise atât de obsedat de actriţa italiană încât, într-o noapte, s-a dus în camera fiului său de doar şase ani, l-a trezit şi l-a întrebat: „Crezi că ar trebui să divorţez de mama ta?“.

Unii apropiaţi ai celor doi cred că  aceştia au avut o aventură, alţii consideră că a fost o relaţie platonică. Soţia lui Sellers la acea vreme, Anne Howe, a declarat ulterior: „Nu ştiu până în prezent dacă a avut o aventură cu ea. Nimeni nu are doar o aventură cu ea“.

În 2004, a fost lansat controversatul film biografic „ The Life and Death of Peter Sellers/Viaţa şi moartea lui Petter Sellers“, în care e abordat şi acest subiect. Comediantul britanic a avut o adevărată obsesie pentru actriţa italiană şi, cu toate că şi-a părăsit prima soţie şi cei doi copii pentru ea, relaţia nu a fost decât o fantezie delirantă, desfăşurată doar în imaginaţia lui.

Vedeta de la Hollywood a respins în mod repetat avansurile sale şi a rămas căsătorită cu producătorul Italian Carlo Ponti. Loren şi Ponti (foto 5 galerie) s-au căsătorit în 1957, deşi între ei era o diferenţă de 22 de ani şi au rămas căsătoriţi până la moartea lui Ponti, în 2007, la 94 de ani.

La sfârşitul vieţii, Sellers a vorbit despre regretele sale legate de această perioadă. După ce a suferit mai multe atacuri de cord, el a mărturisit că regretă enorm durerea pricinuită celor din jur, inclusiv neplăcerile cauzate actriţei italiene, din cauza obsesiei sale.

FOTO Profimedia

Mai multe