Povestea accidentului aviatic care i-a schimbat viaţa lui Ozzy Osbourne: „Am trăit un coşmar‟

2 aprilie 2021   Viață de vedetă

Viaţa artistului Ozzy Osbourne nu a fost simplă. Abuzurile sexuale aproape că i-au distrus căsnicia, stupefiantele îi răsfăţau simţurile încă de la primele ore ale dimineţii, iar alcoolul se afla zilnic pe masa sa. Se spune că în valiza pe care o purta prin toate concertele, puteai găsi toate drogurile de pe piaţă. Ozzy pare o persoană invincibilă, dar un episod dramatic i-a schimbat viaţa pentru totdeauna.

Ozzy Osbourne a fost întotdeauna preocupat de reinventare. Indiferent de obstacolele pe care viaţa i le-a pus în cale, el a găsit întotdeauna o modalitate de a trece peste probleme. Totuşi, în viaţa lui există un incident pe care nu l-a putut uita şi care l-a marcat extrem de mult. În anul 1982, vedeta rock se bucura de mare succes, când s-a întâmplat o tragedie. Bunul său prieten şi chitarist, Randy Rhoads a murit într-un accident de avion, a cărui aripă s-a rupt în autocarul în care Ozzy dormea. Muzicianul britanic îşi făcuse un nume ca vocalist al trupei „Black Sabbath‟ în anii '70. Odată cu succesul rapid, Ozzy a devenit dependent de droguri şi de alcool, ceea ce a dus la excluderea sa din trupă, în anul 1979. Artistul nu a renunţat la muzică şi s-a hotărât să se îndrepte spre o carieră solo. Sharon, managerul său de pe atunci, care i-a devenit între timp şi soţie, a spus că îi va fi alături în noua carieră şi îl va sprijini necondiţionat, doar că va avea nevoie de o persoană puternică în spate. Această persoană era chitaristul Randy Rhoads: „Ştiam instinctiv că Randy era cineva deosebit de special. El a fost un dar de la Dumnezeu - am lucrat atât de bine împreună. Eu şi Randy eram ca o echipă‟, declara Ozzy.

Din spusele lui cântăreţului, Randy era „o gură de aer proaspăt‟, un tip amuzant, ambiţios, o persoană grozavă. Lucrau împreună neîncetat, ziua şi noaptea, iar cariera muzicală a lui Ozzy urma să înflorească odată cu ajutorul lui Randy: „Un lucru pe care mi l-a dat, a fost speranţa, mi-a dat un motiv pentru care să continui. A avut răbdare cu mine, ceea ce a fost grozav. A fost minunat să lucrez cu el. A scos tot ce-i mai bun din lume. A fost ca o distracţie‟, declara artistul rock.

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de Randy Rhoads (@randyrhoadsofficial)

O postare distribuită de Randy Rhoads (@randyrhoadsofficial)

(Chitaristul Randy Rhoads)

Un singur moment avea să îi schimbe viaţa pentru totdeauna lui Ozzy. În timp ce se îndrepta către un concert în Florida, o explozie uriaşă s-a auzit în spatele autocarului în care de afla. Chiar şi acum, patru decenii mai târziu, Ozzy vorbeşte despre accident cu terore. Îşi aminteşte că a văzut un foc gigant: „Nu puteam înţelege ce se întâmplă - parcă aş fi fost într-un coşmar, am trăit un coşmar‟, spunea el devastat. Când a coborât din autobuz, l-a văzut pe managerul turneului în genunchi plângând. Un avion se prăbuşise într-o casă. În avion se afla chitaristul Randy Rhoads, prietenul lui cel mai bun. În timp ce detaliile exacte despre cum s-a prăbuşit aeronava sunt neclare, soarta celor aflaţi în avion a fost sigură - toată lumea murise.

Ozzy Osbourne, vinovat de moartea prietenului său

Acel moment a avut un mare impact asupra vieţii sale. Ozzy a fost îndurerat de pierdere: „Am pierdut un prieten drag în viaţa mea - mi-e dor teribil de el. Tocmai îmi vindecasem rănile de alcool şi de droguri, iar acum s-a întâmplat asta..‟, declara acesta. Randy fusese totul pentru Ozzy, iar artistul încă se simte vinovat de moartea prietenului său. Într-un interviu, a declarat că nu l-ar fi lăsat niciodată să se urce în acel avion şi este un păcat pe care îl va purta mereu în suflet: „Ziua în are Randy Rhoads a murit, a fost o zi în care o parte din mine s-a dus…”, a spus Ozzy.

Sursă foto: Shutterstock, Instagram 

Mai multe