Preşedintele american care l-a inspirat pe Prinţul William. A fost eroul lui în copilărie

6 august 2021   Viață de vedetă

„Dacă nu acţionăm în acest deceniu, stricăciunile făcute vor fi ireversibile. Iar efectele le vor simţi nu numai generaţiile viitoare, ci şi noi, cei care suntem în viaţă acum”, a spus, plin de convingere, Prinţul William. Pentru mulţi, cel mai mare fiu al Prinţului Charles este o adevărată sursă de inspiraţie, însă şi el, la rândul lui, a avut aşa-zişi idoli, care l-au influenţat în mare măsură. Unul dintre aceştia a fost chiar un fost şef de stat de peste ocean...

Eroul încă din copilărie al lui William a fost nimeni altul decât fostul preşedinte american John F. Kennedy. Cu mult timp înainte ca viitorul rege britanic să se fi născut, Preşedintele Kennedy făcea parte din misiunea istorică Moonshot, în 1961, care prevedea trimiterea omului în spaţiul cosmic într-un timp record. Însă aceasta n-a fost singura ambiţie a liderului politic. Kennedy şi-a propus să salveze Pământul, lucru care i-a plăcut mult Prinţului William, conform celor publicate de revista People.

Felul în care William s-a inspirat de la Kennedy a fost dezvăluit pe 19 iulie 2021, în timpul Ted Talk, unde s-a vorbit şi despre ceremonia Earthshot Prize din octombrie. „Oamenii au o mare capacitate de a-şi propune ţeluri şi de-a găsi o metodă de-a le îndeplini”, a spus William.

„M-a inspirat mult misiunea preşedintelui John F. Kennedy, din 1961, de-a trimite un om pe Lună în nu mai mult de un deceniu. A denumit misiunea respectivă Moonshot. Părea nebunie curată! De-abia se lansase primul satelit în spaţiu. Trimiterea unui om pe Lună atât de repede părea, pur şi simplu, imposibilă”, a declarat prinţul de 39 de ani.

“Kennedy a organizat şi folosit toată energia oamenilor şi priceperea lor. Echipa Moonshot, în încercarea ei de-a face un pas imens pentru omenire, a unit milioane de oameni din întreaga lume, iar ambiţia preşedintelui nu mai părea deloc nebunească de fapt.”

Ducele de Cambridge e de părere că de o asemenea ambiţie este nevoie şi în decenul acesta, care este esenţial pentru viitorul nostru, pentru întreaga noastră istorie.

„Dacă nu acţionăm în acest deceniu, problemele cu care ne vom confrunta nu se vor mai putea rezolva. Iar efectele nu le vor simţi doar generaţiile viitoare, ci chiar noi, cei care trăim azi. Iar aceste efecte le vor simţi în mod special cei vulnerabili, cei care au cele mai puţine resurse şi care au contribuit cel mai puţin la încălzirea globală”, a continuat William pe acelaşi tot serios.

Prinţul vrea să-şi aducă şi el contribuţia prin Earthshot, prin care doreşte să găsească obiective ambiţioase în beneficiul planetei. „Ţelul Earthshot este de a proteja şi ajuta natura, de a curăţa aerul şi-a reda viaţa oceanelor, de-a construi o lume fără atâtea reziduri şi de-a restabili climatul optim global – şi toate acestea în deceniul care urmează!”

Pe 17 octombrie 2021, primii câştigători ai premiului Earthshot vor primi 1,4 milioane de dolari fiecare, iar ceremonia fastuoasă se va ţine la Palatul Alexandra din Londra.

Foto - Shutterstock

Mai multe