Prietenia specială dintre Steven Seagal şi Vladimir Putin. Actorul american are cetăţenie rusă

3 noiembrie 2021   Viață de vedetă

După ce a renunţat la liceu, la începutul anilor '70, Steven Seagal s-a mutat în Japonia şi s-a specializat în aikido, acest lucru fiindu-i de mare folos la Hollywood, unde a devenit star de filme de acţiune la finele anilor '80 şi începutul anilor '90.

Actorul american a atras atenţia publicului internaţional nu numai prin realizările sale actoriceşti, ci şi prin scandalurile care le-a provocat de-a lungul anilor. Încă de la începutul carierei sale, Steven s-a lăudat că ar fi lucrat în CIA, după care, prin 1990, a început să fie acuzat de comportament inadecvat în privinţa femeilor. Jenny McCarthy, Portia de Rossi, Eva LaRue şi Julianna Margulies s-au numărat printre vedetele care l-au acuzat pe starul hollywoodian de agresiune sexuală odată pornită mişcarea #MeToo. Personalitatea sa controversată s-a ivit şi în mijlocul unei ilegaliăţi în care ar fi fost şi Seagal implicat. În februarie 2020, U.S. Securities and Exchange Commission l-a acuzat pe actor că a promovat o fraudă cu criptomonede, după cum ne informează CNBC. Mai mult, americanul s-a remarcat prin susţinerea regimului sovietic, el declarându-se un admirator neobosit al controversatului lider rus, Vladimir Putin. „Îmi place să cred că-l cunosc destul de bine....”, a declarat Seagal despre Putin. „Îl cunosc destul de bine, încât să pot spune că este unul dintre cei mai mari conducători din lume, dacă nu chiar cel mai mare”, a dezvăluit acesta în 2013 pentru BuzzFeed News.

Mai mult de-atât, actorul a recunoscut că „mi-ar plăcea să-l consider fratele meu”, după cum ne informează The Moscow Times. Totuşi cum s-au cunoscut cei doi? Producătorul american Bob Van Ronkel susţine că a fost cel care le-a făcut cunoştinţă: „Am fost angajat ca să-l aduc pe Steven Seagal să cânte cu trupa sa la un eveniment de-ai lui Vladimir Putin, aşa că eu sunt responsabil că le-am făcut cunoştinţă, iar Steven a devenit cel mai bun prieten al lui Putin.”

Totuşi liderul rus s-a dovedit mult mai rezervat în privinţa prieteniei lor, mai ales în spaţiul public, secretarul lui de presă, Dmitry Peskov, declarând următoarele: „E o prietenie perfect normală. N-aş zice neapărat că e marele lui fan, dar a văzut, cu siguranţă, câteva dintre filmele actorului”, a dezvăluit acesta pentru BuzzFeed News în 2015.

Totuşi faptele spun mai mult decât vorbele. Putin i-a sugerat fostului preşedinte american Barack Obama să-l facă pe Seagal „consul onorific al Rusiei”, pentru a întări relaţiile dintre cele două ţări. Iar, în 2018, Ambasada Rusiei din Statele Unite a anunţat că Steven Seagal a fost desemnat reprezentant special al SUA.

Mai mult, în 2016, actorul american a devenit cetăţean rus datorită lui Vladimir Putin. Preşedintele rus a emis un decret prezidenţial special care să permită acordarea cetăţeniei ruse lui Seagal, însuşi liderul rus înmânându-i actorului paşaportul în cadrul unei ceremonii organizate în noiembrie 2016.

„Ţin să te felicit şi sper ca acest mic pas să fie începutul îmbunătăţirii relaţiei dintre cele două state”, i-a spus Putin lui Seagal, conform celor publicate de Times. Întâlnirea a avut loc la numai câteva zile după ce Donald Trump, candidatul preferat de Putin, câştigase alegerile prezidenţiale în 2016.

După cum ne informează Times, Seagal a făcut public faptul că îşi dorea să devină cetăţean rus datorită moştenirii sale. Se pare că în arborele său genealogic există nişte gene ruseşti, din partea tatălui său: „Tatăl meu provine din Vladivostok. Familia noastră provine din Siberia, Belarus şi chiar St. Petersburg”, a dezvăluit americanul după ce şi-a făcut un test ADN.

Foto - Shutterstock

Mai multe