Problemele comune ale pielii copiilor

26 iunie 2014   Viață de vedetă

Pielea unui bebeluş este atât de delicată, încât, se ştie că, până şi o uşoară zgârietură sau apariţia unor erupţii pe piele, îl irită.

Nou-născuţii sunt destul de predispişi să sufere de erupţii cutanate. De cele mai multe ori acestea sunt inofensive şi dispar de la sine în câteva zile. Iată care sunt unele dintre problemele comune ale pielii copiilor!

Erupţii cutanate provocate de scutec

Acest erupţii cutanate te vor ţine,atât pe tine,cât şi pe copil,treji toată noaptea. Verifică pielea acoperită de scutec de mai multe ori. Dacă vezi că aceasta s-a înroşit,aplică o cremă pentru erupţii cutanate imediat şi lasă zona neacoperită să se usuce cât mai mult posibil. Asigură-te că scutecul nu este prea strâns sau lăsat de prea mult timp.

Citeşte şi:

Ţine umezeala departe de pielea bebeluşului!

Ce trebuie să ştii despre creierul bebeluşilor

Acnee

Coşurile micuţe pe faţa copilului poate fi un fenomen comun şi,de obicei,dispar în câteva zile. Se evită aplicarea cremelor pe coşuri.

Eczema

Această erupţie roşie poate fi însoţită de mâncărime şi este mai frecvent la copiii care au în familie persoane alergice sau bolnave de astm. Acesta apare de obicei pe faţă,dar uneori poate apărea pe coate,piept sau braţe şi,treptat. Acest tip de erupţie cutanată este de obicei declanşată de o reacţie alergică la săpunuri,loţiuni sau chiar la detergentul utilizat pentru spălarea hainelor copilului.

Piele uscată

Cei mai mulţi bebeluşi se nasc cu pielea extrem de uscată,care începe să se exfolieze,în zilele de după naştere. Consultă medicul pediatru,dacă această problemă persistă.

Erupţii cutanate cauzate de căldură

Aceste mici pete roz sunt cauzate de transpiraţie şi apar mai ales pe gât,pe zona acoperită de scutec şi la subsuori. Ai grijă ca nou-născutul să fie mereu uscat şi îmbracă-l numai cu haine din bumbac.

Ce trebuie să reţii

  • Foloseşte un detergent blând pentru a curăţa toate rufele bebeluşului. Asigură-te că faţa de pernă,lenjeria de pat,păturile şi prosoapele sunt spălate separat.
  •  Cumpără pentru copil produse de îngrijire a pielii care să nu conţină coloranţi,parfumuri,şi parabeni-toate pot provoca iritarea pielii delicate a bebeluşului.
  • Pielea bebeluşului este extrem de sensibilă. De aceea este foarte importat să-i hidrateazi pielea.  Aplică o loţiune pentru copii după ce-i faci baie,atunci când are pielea încă umedă.
  • Specialiştii spun că este indicat să-i faci masaj bebeluşului.  Pentru asta foloseşte un ulei de corp,special creat pentru nou-născuţi. Masajul menţine pielea sănătoasă şi îl ajută să doarmă mai bine.
Mai multe