Produsele cosmetice cresc riscul de diabet

23 aprilie 2012   Viață de vedetă

Produsele obişnuite de cosmetică şi machiaj conţin chimicale care ar putea să crească riscul de diabet, avertizează cercetătorii. Oamenii de ştiinţă ai Universităţii Uppsala au subliniat pericolul din spatele ftalaţilor.

Aceşti compuşi chimici se folosesc la prepararea plasticului pentru a-l face flexibil şi transparent. Cercetătorii suedezi susţin că prezenţa ftalaţilor în produse cosmetice ca fondul de ten,creme şi parfumuri,cresc considerabil riscul de producere a diabetului de tip 2.

Afirmaţiile oamenilor de ştiinţă vin după ce aceştia au efectuat un studiu la care au participat o mie de persoane.

" Oricine este expus la aceşti produşi chimici în diferite feluri. Oamenii îi pot inhala din parfumuri, deodorante, chiar şi mâncare",a spus autoarea studiului,Monica Lind.

Rezultatele cercetării arată că persoanele cu un nivel mare de ftalaţi în sânge sunt de două ori mai predispuşi să facă diabet decât cei fără acest compus chimic în organism.

Fumatul,colesterolul şi presiunea sângelui au fost luate în considerare în studiu.

Mai multe