Protecţie contra frigului pentru piele şi păr

3 decembrie 2013   Viață de vedetă

Aşa cum îţi alegi haine mai călduroase când se face frig, tot aşa trebuie să te îngrijeşti ca pielea şi părul tău să nu aibă de suferit din cauza schimbărilor de temperatură şi a vremii capricioase.

Umiditatea scăzută a aerului,frigul,alimentaţia săracă în vitamine şi minerale din sezonul rece,instalaţiile de încălzire şi băile fierbinţi determină uscarea pielii,înroşirea şi chiar crăparea ei,dar şi deteriorarea părului. Ca să eviţi aceste neplăceri,ai nevoie de cosmetice hidratante şi de măşti naturale care să restabilească bariera protectoare a pielii şi să revitalizeze podoaba capilară. 

Răsfaţă-ţi tenul cu vitamina E

Demachiază-te în fiecare dimineaţă şi seară,chiar dacă n-ai folosit farduri. De asemenea,dermatologii îţi recomandă ca în această perioadă să înlocuieşti crema obişnuită de faţă cu una mai grasă,care să conţină cât mai multe uleiuri hidratante,în defavoarea apei,vitaminele A,C şi E,dar şi colagen,acid salicilic,uleiuri minerale,ceară sau unt de shea.

De făcut acasă

Dacă stai mult afară şi pielea ta se înroşeşte la frig,aplică,săptămânal,pe faţă,pe gât şi pe decolteu o capsulă cu vitamina E uleioasă. Aceasta protejează pielea de frig şi regenerează celulele.

Încearcă o mască nutritivă de păr

Vremea rece afectează şi părul,care cade mai mult la sfârşit de toamnă,este lipsit de volum şi se îngraşă repede. Spală-l cu un şampon special pentru părul uscat,cum e cel cu proteine din grâu,apoi aplică balsam şi o mască hrănitoare.

Pentru descurcarea părului uscat şi fragil,aplică săptămânal un mix hidratant. Peste o linguriţă cu flori de muşeţel toarnă o cană cu 250 ml de apă caldă,strecoară şi combină cu o lingură de şampon. După ce te-ai spălat,clăteşte-te. Ceaiul de muşeţel este foarte bogat în vitamine.

Lapte şi miere,pentru hidratare

Schimbările bruşte de temperatură,apa fierbinte,dar şi săpunurile şi gelurile de duş cu alcool usucă şi mai mult pielea în sezonul rece. Lipsită de uleiuri naturale,aceasta capătă o culoare ştearsă,este aspră la atingere,cu linii fine sau cruste ori,în cazuri mai grave,leziuni. Ca să refaci stratul de grăsimi,dă-te cu o loţiune intens hidratantă sau,mai degrabă,cu unt de corp,în special pe bază de nucă de cocos,ulei de măsline sau de migdale.

De făcut acasă

Combină o cană cu mălai,una cu lapte şi două linguri cu miere şi aplică această mască,în fiecare săptămână,pe faţă şi pe corp. După 10 minute,spală-te cu apă caldă. Mălaiul exfoliază pielea,iar laptele şi mierea o hidratează în profunzime. Dacă îţi rămâne compoziţie,o poţi păstra la frigider maximum opt zile.

Mai multe