Ramses al II-lea, faraonul cu 200 de soţii si peste 100 de copii. Unele fiice i-au devenit neveste

23 noiembrie 2020   Viață de vedetă

Cel mai cunoscut şi cel mai mare faraon al Egiptului antic a trăit 96 de ani şi a domnit timp de 67 de ani. Ramses cel Mare avut o viaţă fabuloasă, din care n-au lipsit războaiele pe care le-a purtat pentru a cuceri teritorii vaste, clădirile impresionante pe care le-a ridicat şi numeroasele femei de care s-a înconjurat.

Avea un cult al personalităţii foarte dezvoltat, însă Ramses al II-lea chiar a fost cel mai mare faraon al Egiptului antic. Atât la propriu, având impresionanta înălţime de 1,96m, cât şi la figurat, prin realizările sale remarcabile. Pe timpul domniei lui, imperiul egiptean a atins apogeul, extinzându-se fără precedent.

Ramses al II-lea şi-a început domnia în 1279 BC şi a deţinut mai multe temple impresionante, palate, statui şi grădini. În onoarea lui au fost construite patru statui colosale, fiecare având 20 de metri înălţime. Dar, pe lângă clădirile care amintesc de el şi care mai sunt, într-o anumită parte, în picioare şi-n ziua de azi, memorabilă este şi viaţa personală a faraonului care a avut 200 de soţii şi concubine şi peste 100 de copii.

Soţiile faraonului

Cele 200 de neveste şi concubine ale faraonului egiptean i-au oferit acestuia 96 de fii şi 60 de fiice. Prima soţie, preferata lui Ramsese şi regina sa a fost Nefertari. Faraonul s-a însurat cu ea când aveau amândoi 15 ani şi în ciuda faptului că era sora lui vitregă. Mariajul lor a fost unul reuşit, el fiind absolut vrăjit de frumuseţea ei, iar ea reuşind să aducă pe lume şase copii, patru băieţi şi două fete.

Implicate în conducerea imperiului

Dar Nefertari nu e numai frumoasă, ci şi deşteaptă. Ea l-a ajutat pe Ramses al II-lea la guvernarea imperiului timp de 25 de ani, când a survenit moartea ei. După dispariţia lui Nefertari, Ramses al II-lea şi-a ales altă regină, pe Istnofret, tot o femeie implicată în administrarea imperiului. Ea a fost cea care l-a adus pe lume pe succesorul faraonului, Meneptah.

Fiică şi soţie

O altă soţie a lui Ramses cel Mare a fost Merit-Amun, fiica lui şi-a lui Nefertari. De fapt, Merit a devenit soţia tatălui ei din simplul motiv că îi amintea acestuia de mult iubita lui Nefertari. Fiica cea mare a faraonului şi soţia sa nu strălucea decât prin frumuseţea sa neasemuită, nu poseda alte calităţi demne de-a intra în istorie. Însă a fost de-ajuns pentru a primi nişte titulaturi de toată mândria – Fiica cu Faţa Splendidă, Frăgezimea Curţii, Superioara şi Maestra Haremului lui Amun-Ra.

Mai multe