Renunţă la aceste obiceiuri de machiaj! Sunt greşeli care te pot îmbolnăvi

29 septembrie 2020   Viață de vedetă

Machiajul are rolul de a pune în valoare frumuseţea naturală a femeilor prin evidenţierea unor trăsături şi estomparea eventualelor imperfecţiuni.

Însă folosirea necorespunzătoare a produselor de machiaj poate provoca probleme dermatologice serioase, precum acnee, iritaţii, eczeme etc.

Iată, aşadar, ce obiciuri de machiaj trebuie să eviţi!

Foloseşti în comun produsele de machiaj

Schimbul de produse cosmetice nu este similar cu a împrumuta hainele celei mai bune prietene.

Dimpotrivă, produsele de machiaj cum ar fi rujul, pudra, rimelul se folosesc de o singură persoană şi nu se împrumută, întrucât se pot transmite diferite infecţii virale, cum ar fi conjuctivita sau ulcerul bucal.

Aplici gene false

Genele lungi şi curbate oferă şi mai multă expresivitate privirii, astfel că sunt preferate de numeroase femei. Cele mai puţin înzestrate apelează din ce în ce mai des la purtarea genelor false.

Din păcate, aplicarea frecventă şi incoretă a genelor false poate duce la sensibilizarea genelor naturale. În plus, adezivul pentru lipirea genelor false conţine formaldehidă, o substanţă care poate irita ochiul.

Nu te demachiezi seara

Faptul că nu te demachiezi seara, înainte de culcare, reprezintă una dintre cele mai grave greşeli de îngrijire a tenului, mai ales că în timpul nopţii pielea are nevoie să se regenereze.

Faţa şi ochii sunt zonele care au cel mai mult de suferit. În plus, produsele de machiaj care nu au fost îndepărtate blochează porii şi favorizează apariţia acneei.

Foloseşti produse de machiaj expirate

Asemenea alimentelor, produsele de machiaj au un termen care indică perioada recomandată de utilizare.

Odată depăşit acest termen, compoziţia produsului începe să se schimbe, iar folosirea lui poate provoca infecţii sau iritaţii la nivelul pielii. Acelaşi lucru este valabil şi pentru produsele de machiaj care au fost păstrate în condiţii neadecvate - abur, umezeală, căldură excesivă, lumină puternică.

Aplici creion dermatograf pe pleoapa inferioară

Această metodă de machiaj nu este tocmai indicată, întrucât obstrucţionează glandele sebacee ale ochiului şi permite, în schimb, bacteriilor externe să pătrundă în stratul protector al ochiului, de unde şi riscul de a dezvolta infecţii.

@shutterstock  

Mai multe