Reţete de înfrumuseţare cu rozmarin

29 martie 2012   Viață de vedetă

Benefic pentru orice tip de piele, dar mai ales pentru cel gras, rozmarinul îţi conferă antioxidanţi dacă-l incluzi în dieta zilnică, dar şi în cosmetice preparate în casă.

Exfoliant răcoritor pentru picioare

După o iarnă în care ţi-ai neglijat picioarele,e timpul să le oferi şi lor o îngrijire specială. Pentru a-ţi face în casă propriul exfoliant pentru picioare ai nevoie de:

-10 picături de ulei esenţial de rozmarin

-o ceaşcă şi jumătate de zahăr

-o ceaşcă de ulei de floarea-soarelui

-10 picături de ulei esenţial de mentă

-un sfert de ceaşcă de sare

Amestecă zahărul,sarea şi uleiurile până se omogenizează. Când adaugi uleiurile esenţiale,alternează un strop de ulei de mentă cu altul de rozmarin,pentru a fi sigură că se distribuie uniform. Păstrează amestecul într-un borcan etanş şi foloseşte-l în fiecare seară,după duş.

Loţiune tonică pentru combaterea acneei

Pentru a calma inflamaţiile şi a scăpa de problemele tenului,în special de acnee,aplică o loţiune tonică naturală,pe care ţi-o poţi prepara din:

-un sfert de cană de apă

-o crenguţă de rozmarin

-o linguriţă de piper boabe

-două linguriţe de oţet de mere

Fierbe apa,apoi pune rozmarinul şi piperul. După ce s-a evaporat aproximativ jumătate din cantitatea de apă,închide focul şi lasă amestecul la răcit. După răcire,toarnă-l într-o sticlă şi adaugă oţetul de mere. În fiecare zi,după demachiere,aplică această loţiune cu ajutorul unui disc din bumbac,apoi foloseşte o cremă hidratantă.

Credit foto:Shutterstock

Mai multe