Reţete de îngrijire cu rezervele din cămară
Criza financiară, bat-o vina, şi-a pus tot mai mult amprenta asupra bugetului tău! Şi, fiindcă îţi drămuieşti fiecare bănuţ cu atenţie, poţi să economiseşti făcându-ţi singură produsele uzuale de îngrijire cu ingrediente din... bucătărie!
Anticearcăn pe bază de zaţ de cafea
După ce-ţi savurezi nelipsita cafea aromată de dimineaţă,nu arunca zaţul. Îl poţi folosi ca să-ţi prepari acasă un produs bio eficient pentru îngrijirea ochilor. Ai nevoie de o lingură cu zaţ de cafea şi una cu iaurt,dar şi de câteva picături de suc de lămâie. Le amesteci şi le laşi să stea cel puţin o jumătate de oră la frigider. După ce te-ai spălat pe faţă,aplici această compoziţie sub formă de mască pe conturul ochilor. Este indicat să o clăteşti după 10 minute.
Condimentele,ingrediente utile care combat acneea
Nu ştii ce să mai faci ca să scapi de coşurile enervante de pe faţă? Poţi încerca o loţiune tonică naturală cu banalele condimente depozitate în sertarul din bucătărie. Pui un sfert de cană de apă la fiert şi,când este gata,adaugi o crenguţă sau o linguriţă de rozmarin cu plantă uscată şi o linguriţă cu piper boabe. După ce s-a evaporat jumătate din lichid,laşi amestecul la răcit,apoi îl torni într-o sticlă închisă la culoare şi-l amesteci cu două linguriţe cu oţet de mere. După ce te demachieză,pui loţiunea tonică pe un disc din bumbac şi te cureţi pe toată faţa.
Încearcă o mască hidratantă cu smântână!
Indiferent ce tip de ten ai,formula pentru următoarea reţetă de mască hrănitoare n-are cum să-ţi facă rău. Pisezi o jumătate de banană şi o amesteci cu o lingură de smântână,după care adaugi puţină miere de albine. Compoziţia rezultată o aplici pe faţă 20 de minute şi apoi te speli cu apă călduţă.
Părul îţi este uscat şi deteriorat? Uleiul de măsline e soluţia!
Dacă ai un păr tern şi lipsit de strălucire,te poţi baza pe calităţile de necontestat ale uleiului de măsline. Amesteci cinci linguri cu acest produs care se foloseşte pentru asezonarea salatelor şi două ouă întregi,aplici masca pe păr şi apoi acoperi bine capul astfel încât produsele să pătrundă bine în firele de păr. După jumătate de oră,clăteşti şi te şamponezi. Nu în ultimul rând,mai poţi încerca şi o compoziţie bio care să-ţi hidrateze intens podoaba capilară. Combini o lingură cu miere de albine şi jumătate de pahar cu lapte gras. Laşi să acţioneze un sfert de oră şi apoi te speli ca de obicei.