Reţete de măşti pentru un păr strălucitor

30 martie 2016   Viață de vedetă

Datorită proteinei şi grăsimilor sănătoase prezente în ou, acestea ajută la hrănirea scalpului şi a foliculilor părului. Prin aplicare unei măşti pe bază de ou, o să avem părul mai sănătos, puternic, rezistent, strălucitor şi moale la atingere.

Această mască ne va ajuta la prevenirea ruperii firelor,care fac părul să arate subţire şi neîngrijit. Trebuie să baţi oul întreg şi să-l aplici pe păr. Îl laşi să acţioneze 15-20 de minute,ca să se bucure de proprietăţile pe care le are oul,apoi clăteşti cu apă călduţă şi-l speli cu şampon,aşa cum o faci de obicei.Dacă părul este normal,este de preferat să fie folosit oul întreg. Dacă este uscat,foloseşte doar gălbenuşul,iar dacă este gras,foloseşte albuşul. La acest tip de păr,masca trebuie aplicată la fiecare două săptămâni. Pentru celelalte două tipuri,masca se aplică o dată pe lună.Această mască nu va oferi rezultate de la prima aplicare. În schimb,părul poate avea anumite probleme după ce aplici această mască,de aceea sunt recomandate măşti pe bază de ou pentru fiecare tip de păr.

Mască pentru părul uscat

Ai nevoie de:

-1 ou

-2 linguri de ulei de măsline

-2 linguri de maioneză

Bate bine oul,apoi adaugi cele două linguri de ulei de măsline şi maioneza. Amestecă bine toate ingredientele. După ce s-a format pasta,aplic-o pe păr,şi o laşi să acţioneze 20-30 de minute,apoi clăteşti cu apă călduţă şi speli părul cu şampon aşa cum o faci de obicei.

Mască pentru părul creţ

-2 căpşuni

-un bol de iaurt

-o lingură de miere

-albuşul de la un ou

Pasează căpşunile într-un vas,apoi adaugi celelalte ingrediente şi amesteci până devine o pastă omogenă. Aplică pe păr masca şi las-o să acţioneze cel puţin 2 ore,apoi clăteşte cu apă călduţă şi speli părul aşa cum o faci de obicei.

Mască pentru păr subţire şi fragil

-1 ou

-o lingură de ulei de măsline

-două linguri de miere

Bate bine oul şi adaugă celelalte ingrediente,pe care le amesteci bine. Aplică pasta obţinută pe scalp în timp ce-l masezi. Las-o să acţioneze jumătate de oră,apoi clăteşti părul şi te speli cu şampon pentru păr sensibil. 

Credit foto:www.steptohealth.com

Mai multe