Ritual de îngrijire antirid

8 iulie 2015   Viață de vedetă

Oricât ai vrea, nu poţi să opreşti procesul natural de îmbătrânire. Însă la fel de adevărat este că poţi să-ţi protejezi corpul de acţiunea radicalilor liberi şi astfel să întârzii apariţia ridurilor şi a celorlalte semne lăsate de timp pe chip.

Pentru a preveni cât mai mult timp apariţia ridurilor,trebuie să ai un program de îngrijire constant,care conţine mai mulţi paşi,fiecare important în felul său. De asemenea,nu uita să te hidratezi constant,cel puţin doi litri de apă pe zi,şi să mănânci multe fructe şi legume.  

Spală şi demachiază faţa în fiecare seară

Înainte de a te pune la culcare,faţa trebuie să fie curată. Pe lângă demachiere,foloseşte un gel purificator potrivit tipului tău de ten,care să fie blând cu pielea şi care să îndepărteze particulele de praf,cosmeticele şi celelalte substanţe care se strâng pe ea.

Ai grijă ca produsul ales să nu irite tenul şi să fie spălat cu uşurinţă,fără să lase alte reziduuri pe piele. După ce ai aplicat gelul,dă-ţi cu multă apă caldă pe faţă,pentru că ea dilată venele şi reglează circulaţia sângelui la nivelul feţei. Termină cu puţină apă rece,deoarece alternanţa apă caldă şi rece răcoreşte pielea şi o ajută să se menţină fermă.

Pont:Şterge faţa cu un prosop uscat,care va ajuta la îndepărtarea celulelor moarte de la nivelul epidermei şi va permite altora noi să ajungă la suprafaţă.

Aplică un ser protector

Ca să reziste presiunii factorilor de mediu şi să se păstreze catifelată,pielea are nevoie zilnic de o combinaţie de antioxidanţi şi substanţe hrănitoare. Pentru a bifa aceste aspecte importante,optează pentru un ser sau o cremă care să conţină ingrediente precum vitaminele C şi E,soia sau ceai verde,pentru că repară pielea agresată şi o protejează de poluanţi şi de razele nocive ale soarelui.

Important!Dacă pielea ta nu produce suficiente uleiuri naturale,este bine să o hidratezi cel puţin o dată pe zi. De asemenea,aplică săptămânal măşti hrănitoare cu ce ai prin cămară,cele mai bune ingrediente fiind mierea şi uleiul de măsline.

Mai multe