Rosamund Pike, câştigătoarea Globurilor de Aur 2021, respinsă de toate facultăţile de Actorie la care se înscrisese

1 martie 2021   Viață de vedetă

Au trecut numai câteva ore de când frumoasa actriţă a primit Globul de Aur pentru rolul pe care l-a făcut în I Care A Lot, lucru care a surprins-o chiar şi pe ea, având în vedere că a învins, la categoria Cea mai bună actriţă, staruri hollywoodiene precum Michelle Pfeiffer, Kate Hudson, Maria Bakalova şi Anya Taylor-Joy.

„Dragi nominalizate, sunt onorată să fiu nominalizată alături de voi. În film, a trebuit să ies înotând dintr-o maşină care se scufunda, dar prefer asta decât să fi fost în aceeaşi cameră cu Rudy Giuliani”, a declarat actriţa în discursul de acceptare al Globului de Aur, de pe 1 martie, făcând referire la o secvenţă din filmul Borat, în care joacă Bakalova. „Maria, îţi admir curajul şi înţelepciunea!”

Acesta este primul Glob de Aur câştigat de Rosamund Pike (42 de ani) şi a treia sa nominalizare, însă proaspăta câştigătoare era cât pe ce să nu devină actriţă, nefiind acceptată la niciuna dintre facultăţile de Actorie la care se înscrisese. Pike este o actriţă britanică de succes, care şi-a început cariera pe scenă şi a devenit ulterior un star de cinema în toată puterea cuvântului. Iar aceasta este povestea ei!

Şi-a făcut debutul actoricesc pe scenă, în producţii precum Romeo şi Julieta şi Skylight, care au atras atenţia producătorilor hollywoodieni şi au distribuit-o în pelicule tot mai însemnate. Succesul la Hollywood n-a ezitat să apară, mai ales după ce a apărut în Die Another Day (2002), filmul cu James Bond.

Rosamund Mary Ellen Pike s-a născut pe 27 ianuarie 1979, în Hammersmith, Londra. Mama ei, Caroline, este cântăreaţă de operă, iar tatăl ei, Julian Pike, este profesor de muzică, deţinând o funcţie de conducere la Conservatorul Birmingham. Până la vârsta de 7 ani, Rosamund şi-a însoţit părinţii prin toată Europa şi a început să îndrăgească să apară pe scenă, ca ei. S-a înscris la şcoala Badminton din Bristol, la 11 ani, apoi, de la 16 ani, a început The National Youth Theatre. Ştia, până în acel moment, să cânte deja la pian şi la violoncel, iar lecţiile de actorie n-au făcut decât să-i completeze formarea artistică.

Prestaţia sa de la 18 ani, când a jucat în

, a fost lăudată de un impresar, care a şi sfătuit-o să-şi înceapă o carieră actoricească. Din păcate, a fost refuzată de toate facultăţie de Actorie unde se înscrisese, lăsându-i o singură optţiune – de a studia engleza la Universitatea Oxford. În timpul studenţiei, s-a văzut nevoită să accepte câte un rol pe ici, pe colo, pentru a-şi plăti studiile. După primul an petrecut la Universitate, şi-a luat un an liber, pentru a se dedica mai mult pasiunii ei – actoria. S-a întors apoi la şcoală şi a absolvit în 2001. În acelaşi an, a primit un rol în serialul britanic ‘Love in a Cold Climate’,

Nancy Mitford.

După ce şi-a încheiat studiile, a rămas dezamăgită din cauza lipsei oportunităţilor profesionale şi s-a angajat la o librărie, însă viaţa i s-a schimbat radical în numai câteva luni. Tot în 2002, a primit rolul din Die Another Day, blockbusterul în care i-a dat replica lui Pierce Brosnan.

Prima Fată Bond cu o diplomă universitară, Pike a mai apărut şi în ‘Bond Girls Are Forever’, un show special, apoi, în 2004, a jucat cu Johnny Depp în ‘The Libertine’, iar, un an mai târziu, a făcut un rol minunat în Mândrie şi prejudecată, alături de Keira Knightley. O altă mare realizare profesională a actriţei a fost rolul principal din thrillerul lui Ben Affleck ‘Gone Girl’, pentru care a primit nominalizări SAG, BAFTA, Golden Globe şi Oscar.

În ceea ce priveşte viaţa ei personală, Rosamund a avut o relaţie, în studenţie, cu Simon Woods, partenerul ei din Mândrie şi prejudecată. Apoi a fost logodită cu regizorul filmului, Joe Wright, însă a rupt logodna chiar înainte de nuntă. Din decembrie 2009, este implicată într-o idilă cu Robie Uniacke, un om de afaceri şi cercetător mai mare cu 16 ani decât ea, cu care are doi băieţi, pe Solo (născut pe 6 mai 2012) şi pe Atom (a venit pe lume pe 2 decembrie 2014).

O violoncelistă de excepţie, câştigătoarea de anul acesta a Globurilor de Aur vorbeşte fluent germana şi franceza şi locuieşte în Londra.

Foto - Profimedia, Shutterstock, Instagram Rosamund Pike

Mai multe