S-a născut într-o familie bogată, dar a ajuns să frece podelele în copilărie. Cum a cucerit Ursula Andress Hollywoodul?

18 martie 2021   Viață de vedetă

Cunoscută ca fiind una dintre cele mai mari frumuseţi ale anilor '60, Ursula s-a folosit, fără să ezite, de atuurile ei fizice pentru a dobândi o carieră în Cetatea Filmului. În istoria cinematografică, prima Bond Girl a devenit faimoasă datorită scenelor memorabile din „Dr. No” (1962), primul film din seria James Bond. Însă până să devină un star hollywoodian în toată puterea cuvântului, Andress a avut destule de îndurat.

Ursula Andress s-a născut pe 10 martie 1936, în Ostermundigen, Elveţia. A treia din şase copii, micuţa şi-a petrecut primii ani din viaţă într-o familie fericită. Fiica unul diplomat german, Ursula a beneficiat de tot luxul posibil, însă, la scurt timp, întreaga ei viaţă s-a schimbat radical.

Din cauza unor motive politice, guvernul elveţian l-a expulzat pe tatăl ei din ţară, Ursula şi restul fraţilor ei rămânând în grija mamei şi a bunicului lor. Din păcate, bunicul n-avea timp şi chef să-şi bată capul cu şase nepoţi – fiind un designer de grădină extrem de ocupat – şi, drept urmare, n-a găsit o metodă mai bună de educaţie decât cea care consta în muncă asiduă pentru micuţi. Astfel, Ursula a ajuns să frece podelele din casă, să cureţe sera toată ziua şi apoi, seara, să facă să lustruiască cuptorul plin de funingine şi sobele întunecate.

La 16 ani, s-a simţit pregătită să plece din casa bunicului strict şi să-şi caute fericirea. Ştia deja franceza, germana şi italiana, aşa că se simţea încrezătoare să ajungă în orice altă ţară decât Elveţia. La 17 ani, a primit vizita unei echipe cinematografice din Franţa la şcoala pe care o frecventa, lucru care i-a deschis o nouă şi incitantă perspectivă.

Echipa respectivă filma secvenţe cu filmul L’Affaire Maurizius, cu Daniel Gélin, actorul de care Andress s-a îndrăgostit pe loc. Gélin era cu mai mult de un deceniu mai mare decât superba adolescentă şi cât se putea de însurat, dar aceste lucruri n-au împierdicat-o pe Ursula să-şi dorească să plece la Paris cu actorul. Zis şi făcut! Iar, după un an petrecut în Franţa, cei doi amorezi şi-au propus să meargă la Roma. În Italia, tânăra s-a săturat de comportamentul iubitului ei dependent de droguri şi s-a despărţit de el.

În tot acest timp, familia ei îşi făcea griji legate de ea şi, văzând că lipseşte atât de mult de acasă, au dat-o în urmărire. Astfel, Interpol-ul o căuta prin toată Europa. A reuşit să se ascundă de ei în camera de hotel a lui Brighitte Bardot şi a regizorului Roger Vadim. „Am dormit complet goi, dar nevinovaţi, toţi trei într-un pat”, a dezvăluit, la un moment dat, controversatul regizor.

După asemenea episod, a fost prinsă de Interpol, dar cumva a reuşit să se înţeleagă cu familia ei să fie lăsată să stea singură în Roma. Acolo şi-a găsit câteva job-uri obişnuite ca să se întreţină, lucrând ca bonă în mare parte, însă frumuseţea ei n-avea cum să treacă neobservată.

A pozat pentru diverşi artişti italieni şi a avut trei mici apariţii în filme realizate la Roma. Apoi un prieten de-ai lui Gélin, pe nume Marlon Brando, a convins-o să-şi încerce norocul la Hollywood. A făcut o probă pentru Paramount Pictures şi a primit pe loc un contract de şapte ani la faimoasa casă de producţie cinematografică. Cu toate că n-a avut până atunci nicio mare pasiune pentru actorie, Ursula Andress şi-a început cariera fulminantă de pe marele ecran şi a devenit prima fată Bond din seria de mare succes.

FOTO Profimedia

Mai multe