Sanremo 2021, cea mai ciudată ediţie. Fotbalistul Zlatan Ibrahimovic a "furat" show-ul

3 martie 2021   Viață de vedetă

Sanremo 2021 este considerată cea mai ciudată ediţie din toate timpurile, scrie presa italiană despre festivalul muzical care a început pe 2 martie. Fără public, în plină pandemie, într-o sală "blindată", fără vedete, ediţia din acest an este total atipică.

Chiar dacă organizatorii nu au permis participarea publicului, COVID nu a rămas la uşă, astfel că una dintre concurente riscă eliminarea din concurs, deoarece un membru al echipei sale a fost depistat pozitiv.

Manechinul Naomi Campbell, invitat de onoare al festialului, a fost nevoită să renunţe la o apariţia sa pe scena de la Sanremo. Ea nu a mai ajuns în Italia din cauza restricţiilor de călătorie. Fotbalistul echipei AC Milan, Zlatan Ibrahimovic, a fost invitat de onoare în seara de deschidere, care atrage în fiecare an 10 milioane de spectatori. Îmbrăcat în smocking, atacantul a făcut spectacol în faţa unei săli goale, interpretând un moment umoristic foarte gustat de telespectatori.

Ediţia din 2021 a născut un scandal chiar înainte de a fi început: prezentatorul-vedetă al serii, Amadeus, care a cerut ca publicul să fie prezent fizic în ciuda pandemiei, şi-a atras o mulţime de critici în contextul crizei sanitare care a lăsat mulţi artişti fără un loc de muncă. Conducerea teatrului Scala din Milano şi arhiepiscopul de Sanremo i-a solicitat ministrului Culturii să confirme interzicerea publicului în sala Teatrului Ariston. 

Desfăşurat la Teatrul Ariston din orăşelul Sanremo (57.000 de locuitori), festivalul a luat naştere în 1951, cu scopul de a promova turismul în oraşul balnear Sanremo. Evenimentul fost de-a lungul timpului o rampă de lansare pentru artiştii italieni, dar şi o atracţie pentru starurile internaţionale. Printre cei care au câştigat la Sanremo se numără legende ale muzicii italiene precum Adriano Celentano, Toto Cutugno, Eros Ramazzotti, Al Bano şi Romina Power, Laura Pausini şi Andrea Bocceli. Totodată, evenimentul a fost modelul după care s-a creat Eurovision Song Contest, în 1956. În ultimii ani, însă, a devenit o scenă unde mesajele transmise contează mai mult decât muzica.

Cea de-a 71-a ediţie se va încheia sâmbătă, 6 martie.

FOTO Profimedia

Mai multe