Săpun de casă cu cafea

2 iunie 2015   Viață de vedetă

Se ştie că săpunul cu cafea este un excelent remediu pentru celulită, dar este şi un foarte bun exfoliant natural pentru piele. Iată aşadar o reţetă simplă de preparare a săpunului de casă cu cafea.

Fabricarea săpunului în casă se practică de mai bine de 3.000 de ani,de aceea nu poate fi imposibil să îţi faci propriul săpun la tine acasă,cu puţină răbdare şi puţine cunoştinţe. Deşi probabil nu o să iasă din prima,merită să perseverezi în fabricarea propriului săpun.

Se ştie că săpunul cu cafea este un excelent remediu pentru celulită,dar este şi un foarte bun exfoliant natural pentru piele. Iată aşadar o reţetă simplă de preparare a săpunului de casă cu cafea.

Săpun de casă cu cafea – ingredientele pentru prepararea săpunului

Pentru prepararea săpunului natural cu cafea aveţi nevoie de:190 ml de apă distilată,68 de grame de sodă caustică,340 ml ulei de măsline,450 de ml ulei de palmier,170 de ml ulei de cocos,30 g de unt de shea,2 linguriţe de sare,2 linguriţe de zahăr,2 linguri boabe de cafea,200 g de cafea măcinată.

Nici un săpun nu se face fără sodă caustică,de aceea este foarte important de ştiut că atunci când se prepară săpunul natural,se va face într-o încăpere cu geamurile deschise,bine aerisită,pielea se va proteja cu ajutorul mănuşilor şi toate ingredientele se vor ţine la distanţă de animale sau copii. Nu se va depăşi doza de sodă,deoarece poate produce arsuri la nivelul pielii sau poate schimba pH-ul pielii. De asemenea,când se lucrează cu soda este bine să aveţi la îndemână oţet pentru neutralizarea ei,în cazuri de urgenţă.

Săpun de casă cu cafea – respectaţi cantităţile şi va ieşi un săpun perfect

Soda se amestecă în apa distilată sau apa de izvor (nu se foloseşte apă de la robinet). Apoi,se încălzeşte uleiul,să nu atingă mai mult de 40 de grade. Atât uleiul,cât şi combinaţia de sodă nu trebuie să aibă mai mult de 40 de grade.

Se amestecă uleiul cu soda într-un vas cu ajutorul unui blender atunci când ambele au temperatura de 40 de grade. Se amestecă până ia consistenţa unei budinci. Se adaugă sarea,zahărul şi cafeaua şi se amestecă bine cu ajutorul unei linguri de lemn până se încorporează toate.

Săpunul se pune apoi într-o formă de săpun tapetată cu hârtie de copt,se lasă acolo între 18 şi 48 de ore până se finalizează procesul de saponificare. Apoi se taie săpunul în felii egale,dreptunghiulare şi se obţine săpunul natural cu cafea mult dorit. Tot secretul este să se respecte cantităţile de sodă şi uleiuri,dar şi temperatura de lucru.

Mai multe