Semne că trebuie să-ţi schimbi oja

14 ianuarie 2016   Viață de vedetă

După un an sau doi de la deschidere, lacul de unghii îşi schimbă mult caracteristicile ca urmare a depăşirii termenului de valabilitate. Poţi folosi un diluant pentru subţierea lui, însă ar fi ideal să-l schimbi cu unul nou. Găseşti mai jos cele mai frecvente neplăceri produse de oja învechită.

Are un miros neplăcut

Ca oricare alt produs de make-upşi oja capătă un miros respingător şi se decolorează atunci când a depăşit termenul de valabilitate. Renunţă s-o aplici pe unghii imediat ce observi că oja şi-a schimbat culoarea şi mirosul.

Îţi face probleme la aplicare

După expirare,oja devine tot mai greu de întins pe unghii. Se prinde mai greu,are un aspect diferit,inestetic. De asemenea,se crapă destul de repede şi se decojesc în timp record.

Se separă în straturi

Este posibil ca lacul de unghii să se separe în straturi şi în mod normal,când este de bună calitate. Atunci tot ce trebuie să faci este să-l agiţi bine. Dacă nu se schimbă deloc înseamnă că a expirat.

Observi că s-a îngroşat

Odată cu trecerea timpului,consistenţa lacului de unghii se schimbă vizibil şi e tot mai dificil să-l întinzi în strat subţire. Îl poţi subţia cu diluant special pentru subţiere (nicidecum cu acetonă,care e prea dură pentru ojă şi nu-i reduce vâscozitatea pe termen lung),însă ar fi mai bine s-o înlocuieşti cu alta. Când devine mai densă e cel mai sigur semn că a expirat.

Te poţi orienta după termenul de valabilitate,însă poate fi mult scurtat dacă nu păstrezi oja într-un loc întunecat,departe de căldură şi umiditate.

O poţi recicla

Dacă te-ai decis că lacul tău de unghiie învechit,evită să-l duci la coşul de gunoi! Este un produs uşor inflamabil şi conţine substanţe care pot afecta mediul (toluen şi dibutil ftalat). O poţi refolosi în alte situaţii:

-la diferenţierea cheilor pe care poţi pune cu ojă semne colorate variat.

-când şireturile riscă se se deşire,aplicând puţin lac de unghii pe capete.

-în bucătărie,când vrei să etichetezi borcanele cu murături sau sticlele cu sirop. Fie foloseşti ojă să faci semnul dorit pentru diferenţierea lor,fie aplici un strat de lac de unghii incolor peste etichetă,ca să se lipească mai bine. De altfel,orice etichetă ai vrea să şii departe de apă şi să rezistemai mult poate fi sigilată cu un strat de lac de unghii incolor.

-pentru acoperirea zgârieturilor de pe pantofi,folosind lac de unghii transparent.

-la repararea plaselor de la ferestre,dacă au mici crăpături.

-când fuge un fir de la ciorap,îl opreşti rapid cu un strop de ojă.

Sursă foto:Shutterstock

Mai multe