Sfaturi pentru o manichiură de durată

7 ianuarie 2016   Viață de vedetă

Manichiura dă de multe ori bătăi de cap exact atunci când ai mai puţin timp. Fie sare oja, fie îţi dai seama că nu ai tăiat cuticulele, ori că ai mâinile extrem de aspre. În continuare, vei afla cum poţi remedia rapid diverse probleme.

Foloseşte oţet pentru degresare

Foloseşte un tampon de bumbac înmuiat în oţet albpentru a şterge unghiile înainte de a aplica oja de bază. Astfel,se elimină orice acumulare de grăsimi de pe unghii,care ar putea crea o barieră între ojă şi unghii. După ce unghiile s-au uscat,se aplică culoarea de bază.

Nu uda unghiile înainte de a le oja

În mod normal mâinile sunt băgate în apă înainte de a face manichiura,pentru a înmuia cuticulele,dar asta face ca unghiile să îşi mărească dimensiunea,iar după ce te dai cu ojă acestea se retrag,lăsând în urmă un aspect de manichiură neîngrijită. Deci,cere-i manichiuristei să folosească ulei de cuticule în loc să le taie.

Aplică două straturi de ojă la vârfurile unghiilor

Vârfurile unghiilor sunt mai predispuse la ciobire,datorită folosirii intense a buricilor degetelor (la scrierea de mesaje,la curăţarea fructelor sau la orice alte astfel de activităţi). Aplică încă un strat de ojă,peste cel de bază,de la jumătatea superioară a unghiilor.

Usucă unghiile cu aer rece

Aerul cald menţine umiditatea lor,de aceea ai nevoie de un ventilator pentru a usca mai repede oja de pe unghii. Dacă vrei rezultate şi mai rapide,ţine degetele în apă cu gheaţă pentru un minut sau două,maxim.

Reaplică un strat de lac la fiecare 2-3 zile

Aplică un nou strat de lac la fiecare 2-3 zile pentru a preveni ciobirea ojei de pe baza superioară a unghiilor,dar şi pentru a reda luciul ojei.

Evită sprayurile igienizante

Spală-te pe mâini cu apă şi săpun,în loc să foloseşti gelul sau sprayul igienizant,care usucă maîinile şi exfoliază unghiile,distrugând manichiura.

Foloseşte mănuşi atunci când găteşti

Cel mai rapid mod de distruge o manichiură este de a băga unghiile în apă caldă şi în produse chimice de curăţare. Deci,dacă nu este musai să găteşti,evită să îţi faci de treabă în bucătărie. Iar dacă trebuie neapărat să faci de mâncare,protejează mâinilecu mănuşi.

Mai multe