Siliciul, mineralul care te menţine tânără

25 ianuarie 2012   Viață de vedetă

Cunoscut sub numele de "mineralul frumuseţii", siliciul susţine producţia de colagen la nivelul tuturor ţesuturilor din organism, incluzând tendoanele şi cartilajele. Astfel, durerile sunt reduse, iar arterele îşi păstrează flexibilitatea.

De asemenea,cercetătorii au descoperit că nivelul crescut de siliciu în sânge previne astuparea arterelor şi,implicit,formarea de plăci de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine.Mai mult,siliciul menţine sănătatea părului,a unghiilor şi a oaselor.Fără siliciu,calciul nu se depune acolo unde este nevoie,ducând astfel la calcifierea tesuturilor subţiri,a pereţilor arterelor şi a inimii. În ceea ce priveşte procesul de îmbătrânire,oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care au suficient siliciu în organism au un risc mai scăzut de a îmbătrâni prematur.Surse bogate în siliciuCoada calului este o plantă bogată în siliciu,care este folosită de secole pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Însă,recent cercetătorii au descoperit că această plantă poate încetini procesul de îmbătrânire,datorită conţinutului de siliciu.În ceea ce priveşte alimentele,surse bogate în siliciu sunt:cerealele integrale nerafinate,castraveţii,merele,portocalele,lămâile,strugurii,stafidele,migdalele,alunele,nucile,seminţele,varza,morcovii,dovleacul,fasolea verde,ceapa,păstârnacul,urzicile şi ridichiile.

Nutriţioniştii estimează că un adult ar avea nevoie de 20-30 mg pe zi.

Mai multe