Suc de castraveţi, ideal pentru piele. 5 beneficii neştiute

5 august 2014   Viață de vedetă

Castraveţii sunt legume care au numeroase beneficii pentru sănătate. Bogaţi în vitamine (A, C, K), calciu şi potasiu, aceştia fac minuni şi asupra pielii şi părului tău. Iată cum funcţionează acest suc de castraveţi.

1. Demachiant natural din suc de castraveţi

Sucul de castravete ajută la îmbunătăţirea aspectului tenului,curăţând pielea de impurităţi. Blenduieşte câţiva castraveţi şi păstrează sucul. Aplică soluţia pe toată faţa şi pe gât,iar după 30 de minute clăteşte bine cu apă rece. Sucul ajută şi la curăţarea porilor.

Citeşte şi:

Ce să mănânci pentru o piele frumoasă

Aşa îngrijeşti corect pielea pe timp de noapte

2. Pentru o piele strălucitoare

Castravetele este un ingredient excelent pentru un ten frumos. Amestecă 50 ml de suc de castravetecu zeama de la o lămâie. Omogenizează ingredientele şi aplică amestecul pe toată faţa şi pe gât. Evită zona ochilor şi buzele. Spală-te pe faţă cu apă rece după 15 minute. Apelează la această soluţie,o dată pe săptămână.

3. Suc de castraveţi pentru tenul uscat

Masca cu castravete şi iaurt hidratează pielea uscată. Pune într-un vas 100 ml suc de castravete şi 100 ml de iaurt natural. Omogenizează ingredientele şi aplică masca pe ten. Las-o să acţioneze 15 minute,după care clăteşte cu apă din abundenţă. Poţi folosi masca şi în cazul arsurilor solare şi pentru a preveni apariţia punctelor negre.

4. Te scapă de cearcăne

Pentru a scăpa de pungile de sub ochi apelează la aceste legume. Tai un catravete felii,aşază-le pe ochii închişi şi relaxează-te 15 minute. Castravetele ajută la reducerea retenţiei de apă şi la dezumflarea ochilor.

5. Acest suc de castraveţi accelerează creşterea firelor de păr

Datorită conţinutului ridicat de siliciu şi sulf care se găseşte în castravete,sucul grăbeşte creşterea părului. Aplică suc de castravete pe scalp şi clăteşte-ţi părul după 15-20 de minute.

Mai multe