Sunătoarea, bună pentru bolile tenului

25 noiembrie 2011   Viață de vedetă

Cunoscută în popor sub numele de pojarniţă, sunătoarea are o serie de beneficii nepreţuite pentru sănătate. Ea te ajută să ai un ten mai fin şi intensifică activitatea celulelor epidermei.

Sunătoarea are utilizări cosmetice,infuzia concentrată fiind folosită pentru stimularea tenurilor îmbătrânite şi refacerea celor deshidratate. În plus,ceaiul te ajută să dormi liniştită şi să scapi de stresul acumulat în timpul zilei. Pune o lingură de plantă la 250 ml de apă clo­cotită,mai exact o cană. Bea trei căni de ceai de-a lungul zilei,înainte de mese.

Pentru afecţiunile bucale,este indicat să faci o gargară cu o câteva picături de  ulei nediluat,mai exact o linguriţă,de trei ori pe zi. Mestecă uleiul timp de cinci minute,după care clăteşti gura cu tinctură de gălbenele,diluată în apă. Repetă procedeul până când dispare inflamaţia,în special după mesele principale. Pentru celelalte afecţiuni,cum ar fi hepatita  şi diareea,înghite o linguriţă cu ulei de sunătoare de trei ori pe zi.

Uleiul de sunătoare îşi menţine proprietăţile curative timp de doi ani şi poate fi întrebuinţat în ungerea rănilor,a hematoamelor,a ganglionilor şi a porţiunilor aspre de piele. Compresele cu ulei de sunătoare sunt foarte bune în vindecarea rănilor grave deschise.

Umezeşte 25 g de sună­toare uscată cu 25 ml de alcool concentrat şi,după 14 ore,adaugă o cană cu ulei de floarea soarelui. Amestecul se ţine patru ore în apă fierbinte,agitându-se din când în când. După trei zile de repaus,strecori amestecul printr-o pânză şi îl storci. Laşi o zi să se limpezească şi îl strecori din nou,până când obţii un ulei limpede,de culoare roşcată. Produsul se păstrează la răcoare şi la întuneric. Unge zona afectată până la vindecare.

Mai multe