Talentatele colecţionare de Oscar

29 mai 2018   Viață de vedetă

 Sunt actriţe care par abonate la Oscar – adică, meritele profesionale le sunt răsplătite cu cel puţin o statuetă aurită. Altele, în schimb, deşi-s talentate şi nominalizate, pleacă mereu de la ceremonia de decernare a prestigioaselor premii cu buzele umflate...

Katharine Hepburn: 4 Oscaruri la activ!

Katharine Hepburn e cea mai „oscarizată“ actriţă din istoria de 90 de ani a Academiei Americane de Film. Mama ei, de o frumuseţe ieşită din comun, a fost unul dintre liderii Mişcării Sufragetelor, de emancipare a femeii. Katharine s-a născut pe 12 mai 1907. A fost o băieţoasă şi jumătate, şi-a dorit cu ardoare să fie actriţă. O personalitate vulcanică, o fire independentă cu un stil de viaţă non-conformist, Hepburn a avut şi critici bune, şi rele. A avut 12 nominalizări la Oscar şi şi-a adjudecat statueta de 4 patru ori.

Meryl Streep: 3 Oscaruri şi 21 de nominalizări

Mary Louise Streep, zisă Meryl Streep, e considerată cea mai bună actriţă a generaţiei ei. Născută la 22 iunie 1949, e cunoscută pentru uşurinţa cu care abordează orice tip de personaj şi pentru diversitatea accentelor ei. A fost nominalizată de 21 de ori la Oscar şi a primit statueta de 3 ori. A recunoscut că a fost puternic influenţată de rolul lui Robert de Niro din Taxi Driver. Despre frumuseţea ei ieşită din tipare, a spus odată: „Îmi pare atât de rău că nu sunt atât de frumoasă pe cât aş merita dar... asta-i viaţa!“.

Bette Davis: 2 Oscaruri şi Premiul pentru Întreaga Carieră

Născută pe 5 aprilie, în zodia Berbecului, a fost personificarea încăpăţânării creatoare. A preferat roluri de personaje sarcastice, i-a plăcut să joace în comedii negre, în filme istorice şi în drame romantice. A fost prima femeie-preşedinte a Academiei pentru Filmele Artistice şi Ştiinţifice – însă a demisionat rapid din funcţie, pentru că nu voia să fie doar un personaj de faţadă. A fost prima actriţă cu 10 nominalizări la Oscar şi tot prima care a luat premiul pentru Întreaga Carieră. A primit Oscarul de două ori. Căsătorită de 4 ori, a fost o dată văduvă şi de 3 ori divorţată. Şi-a crescut copilul singură.

Michelle Pfeiffer: zero Oscaruri, sută la sută talent!

A jucat roluri puternice, dar nu s-a dus niciodată acasă cu o statuetă Oscar. Au fost, desigur, nominalizări, dar ceva s-a întâmplat pe parcurs... Ceva ce nu e de natură să-i infirme talentul marii actriţe, născute pe 29 aprilie 1958, a cărui tată era vânzător de aparate de aer condiţionat. A vrut de mică să se suie pe scenă şi şi-a câştigat treptat admiraţia fanilor. A fost şi pisică în Catwoman, dar a avut şi roluri dramatice sub regia lui Martin Scrosese (Vârsta Inocenţei) şi... femeia din drama horror „Mother!“, foarte aclamată de public.

Dar cu Seagourney Weaver ce-aţi avut?

Nici Sigourney n-a avut noroc de Oscar, dar asta nu îi scade din respectul publicului. Nicidecum! În fond, doamna a primit premii BAFTA şi Globul de Aur. E supranumită „regina filmelor SF“. Născută la 8 octombrie 1949, Sigourney a crescut într-o familie artistică. Tatăl său a fost un pionier al televiziunii, iar unchiul său, actor. Şi-a urmat visul de a culege lauri şi aplauze. Bravo!

Sursa foto: www.vulture.com

Mai multe