Tenul tău are probleme? Eu îţi spun de ce mască are nevoie!

15 aprilie 2015   Viață de vedetă

Având în vedere tipul de viaţă pe care îl ducem, nu e de mirare că sunt zile în care ai tenul lipsit de strălucire, obosit sau iritat. Iată o listă cu măşti numai bune pentru a-l hrăni şi a-i readuce starea de bine!

Ten grassau predispus la acnee:albuş de ou

Albuşurile de ou strâng porii şi conţin proteine ​​care atât că repară pielea,dar şi absorb excesul de ulei,ceea ce le face un „ingredient” puternic în lupta cu tenul gras.

Separă albuşul de gălbenuş şi amestecă-l cu 1 linguriţă de suc ​​de lămâie,timp de un minut.

Amestecul poate fi considerat ca fiind „murdar” însă,este recomandat să-l aplici pe tenul curat,demachiat înainte.

Ţine masca timp de 10 până la 15 minute şi apoi spală cu apă caldă.

Piele obosită:fulgi de ovăz

Marginile neregulate ale fulgilor de ovăz sunt numai bune ca exfoliant,dar nu te speria,pentru că vorbim de ceva delicat,ideal pentru îndepărtarea celulelor moarte.  

Combină 2 linguri de fulgi de ovăz,în stare pură,cu 1 cană de lapte integral într-un vas mic,încălzindu-le până când se formează un amestec gros. Acidul lactic din lapte va elimina,la rândul lui,celulele moarte ale pielii.

Îndepărtează de pe foc şi adaugă 2 linguri de ulei de măsline pentru umiditate. Aşteaptă până când amestecul este călduţ,dar nu fierbinte,apoi aplică-l pe faţa curată şi uscată. Spală masca cu apă caldă,după 20 sau 30 de minute.

Piele iritată sauarsă de soare:dovleac

Te gândeşti să faci în curând o plăcintă cu dovleac? Eu zic să opreşti un pic de dovleac pasat,pentru a te răsfăţa cu un tratament facial,după ce termini!

Combină 2 linguriţe de dovleac piure cu 1/2 linguriţă de miere şi 1/4 linguritţă de smântână. Amestecă toate ingredientele până obţii o pastă groasă,apoi aplică-o pe pielea curată,uscată.

Lasă 10 minute înainte de clătirea cu apă caldă. Vitamina A,conţinută de dovleac are proprietăţi de vindecare şi ajută la repararea ţesuturilor.

Mai multe