Tonic natural din miere şi castraveţi

2 octombrie 2015   Viață de vedetă

Cu toate ne dorim un ten perfect şi pentru asta trebuie să îl ingrijim cu produse specifice pielii noastre. Iată mai jos o reţetă simplă pentru prepararea unui tonic natural pentru pielea mixtă din miere şi castraveţi.

Ingrediente necesare:

2 linguri de miere

1 castravete

Iată cum se prepară:

Curăţaţi castravetele,apoi tăiaţi-l în bucăţi mai groase,pe care le puneţi în blender. Lăsaţi pornit aparatul până obţineţi un piure omogen,filtraţi-l printr-un tifon,apoi stoarceţi uşor,în aşa fel încât să colectaţi tot sucul într-un castron. Adăugaţi mierea în sucul rezultat de la castravete,omogenizaţi,apoi decantaţi tonicul obţinut într-un flacon de plastic sau într-o sticlă şi puneţi-i capacul. Lichidul se va păstra la frigider timp de o săptămână. În momentul utilizării se agită uşor,apoi se îmbibă acest tonic într-un tampon de bumbac (sau vată) şi tamponaţi uşor atât faţa cât şi gâtul,curăţate în prealabil pentru a fi perfect curate,şi lăsaţi tonicul să acţioneze. Astringent şi purificator,acest tonic este ideal pentru tipul de ten mixt.

Sfat:

Dacă dispuneţi de un storcător de fructe,puteţi să-l folosiţi pentru a obţine sucul din castravete,pe care oricum va trebui să-l filtraţi. Folosind acelaşi procedeu puteţi obţine un excelent tonic şi din sucul de mere.

Citeşte mai multe proprietăţi şi utilizări ale mierii în cartea “Mierea – Proprietăţi şi utilizări” de Daniela Guaiti, de la Editura Casa. 

Mai multe