Top 5 moduri prin care colagenul te menţine tânără şi frumoasă

28 aprilie 2016   Viață de vedetă

Prin cercetările extinse la nivel mondial, dr. Prince a descoperit că oamenii din culturile sănătoase au mâncat diete tradiţionale. Printre multe principii, aceste diete au fost lipsite de alimente prelucrate, dar a fost prezent consumul de carne.

Aceştia au mâncat carne,care era cea mai importantă sursă de substanţe nutritive pentru ei. Urmând teoria dr. Prince,a fost descoperit colagenul,care este o proteină fundamentală găsită la toate animalele şi care se găseşte şi în corpul uman.Schimbarea alimentaţiei în una sănătoasă,practicarea de exerciţii fizice în mod regulat,includerea de colagen suplimentar şi dieta,sunt esenţiale în menţinerea sănătăţii.

De ce este important colagenul:

Ştim că această proteină ne ajută să ne simţim şi să arătam mai tinere,dar ştim cum o putem include în dieta noastră şi de ce este atât de importantă?

Proteina este cea mai abundentă din corpul uman:este fundamentală pentru oase,cartilaje,piele,păr,vase de sânge,şi multe altele. Pe măsură ce înaintăm în vârstă,capacitatea de producţie a colagenului se diminuează,aşa că ar trebui completată prin ceea ce mâncăm.

În plus,alimentele prelucrate îşi pierd din proprietăţi,aşadar,este dificil să obţinem suficient colagen din alimente. O modalitate de a ne asigura că am beneficia de suficient colagen,este de a lua un supliment.

Iată 5 moduri prin care colagenul te menţine tânără şi frumoasă: 1. Previne apariţia semnelor de îmbătrânire

Colagenul creşte mistuitor hidratarea pielii,ceea ce ajută la prevenirea apariţiei liniilor fine şi a ridurilor. Mulţi consumatori de colagen pretind că observă o anumită strălucire care apare după folosirea regulată.

2. Inversează semnele de îmbătrânire

Nu numai că previne semnele de îmbătrânire,ci inversează cele mai comune simptome ale liniilor fine,ridurilor şi elasticităţii reduse. Un studiu clinic a arătat că,prin luarea de peptide de colagen ajuţi la o îmbunătăţire semnificativă a elasticităţii pielii şi a hidratării.

  

3. Îmbunătăţeşti digestia

Există mai multe moduri prin care colagenul ar putea îmbunătăţi digestia. În primul rând,colagenul susţine producerea de acid clorhidric în stomac,ceea ce face mai uşoară digerarea alimentelor. În plus,colagenul ajută la repararea mucoasei sensibile a stomacului. Îmbunătăţirea digestiei ajută la îmbunătăţirea sănătăţii şi a problemelor pielii,cum sunt acneea,eczemele şi acneea rozacee.  

   

4. Te odihneşti mai bine

20-30 % din colagen este alcătuit dintr-un aminoacid neesenţial care se numeşte glicină. Studiiile au arătat că glicina este foarte eficientă în calmarea sistemului nevos,care poate îmbunătăţi calitatea somnului şi eficacitatea. În plus,glicina poate reduce somnolenţa din timpul zilei şi îmbunătăţeşte memoria de recunoaştere.

5. Întăreşte părul şi unghiile

Proteina colagen este fundamentală pentru sănătatea păruluişi a unghiilor. Consumatorii de colagen au observat că părul şi unghiile cresc mai repede şi sunt mai tari,iar părul mai strălucitor. Acesta este adesea unul dintre beneficiile notabile ale aportului de colagen.

Mai multe