Tratamente cu castraveţi pentru piele

4 iunie 2017   Viață de vedetă

Conţinând în proporţie de 96% din apă, castraveţii sunt ideali în sezonul cald pentru hidratarea organismului. În acelaşi timp, au grijă de tenul tău şi sunt soluţia naturală pentru multe probleme ale pielii.

Contra petelelor pigmentare

Odată cu înaintarea în vârstă sau din cauza expunerii în exces la soare,fără protecţie solară,pe piele apar pete maronii inestetice. Pentru a nu mai fi atât de vizible,încearcă un tratament cu castraveţi. Aceştia au proprietăţi astringente şi decolorează petele pigmentare. Rade un castravete cu tot cu coajă,apoi pune-l într-un tifon şi stoarce sucul. Înmoaie dischete demachiante în suc,apoi aplică-le pe zonele cu probleme şi lasă sucul să se usuce. Repetă tratamentul de 2-3 ori pe zi,până obţii rezultatele dorite.

Diminuează ridurile din jurul ochilor

Ridurile fine din jurul ochilor încep să fie din ce în ce mai vizibile? E posibil ca pielea să nu fie hidratată corespunzător. Pentru a diminua ridurile fine,aplică pe ochi felii de castraveţi. Acestea au efect tonic,hidratează pielea şi îi redau fermitatea. Zdrobeşte puţin feliile înainte să le aşezi pe ochi. Lasă-le 10-15 minute să acţioneze,apoi dă-le deoparte şi lasă sucul să se usuce pe faţă. Repetă tratamentul de 3-4 ori pe săptămână,seara.

Alină arsurile solare

Castraveţii au un efect de răcorire a pielii,alină usturimea şi grăbesc regenerarea. Pune în frigider 2-3 castraveţi,apoi dă-i pe răzătoarea mică. Aşază peste peste zona arsă o bucată de tifon steril apoi pune castraveţii. Lasă să acţioneze minimum 30 de minute. Îi poţi pune din nou la frigider 15 minute şi să-i aşezi din nou pe zona arsă,alte 30 de minute. Repetă tratamentul de 3-4 ori pe zi.

Îmbunătăţesc aspectul pielii

Pentru a scăpa de aspectul de coajă de portocală,aplică în fiecare seară,pe zonele cu probleme,o mască de cafea şi suc de castraveţi. Ai nevoie de o jumătate de ceaşcă cafea măcinată,o lingură de miere şi suc de castraveţi. Amestecă totul,cât să obţii o pastă densă. Aplică masca în strat gros pe piele,apoi înfăşoară zona cât mai strâns,cu folie alimentară. Lasă să acţioneze cel puţin 30 de minute,apoi îndepărtează folia şi masează energic. Clăteşte cu apă rece.

Elimină pungile de sub ochi

Din cauza retenţiei de apă şi a nopţilor nedormite apar pungile sub ochi. Pot fi combătute cu suc sau cu felii de castraveţi. Pasează un castravete,apoi stoarce sucul şi îmbibă în el dischete demachiante,pe care le ţii mai apoi pe ochi 30 de minute. Pentru rezultate mai rapide,taie două felii,nu foarte subţiri,de castravete rece,pe care le aşezi pe ochi 20 de minute.

Bine de ştiut!

Pungile de sub ochi se resorb în doar 10 minute dacă aplici o mască cu miere şi castravete. Taie 2-3 felii de castravete,pasează-le,apoi stoarce-le şi amestecă pulpa cu o linguriţă de miere şi 2-3 picături de ulei de muşeţel. Aplică sub ochi,lasă să acţioneze şi îndepărtează cu apă rece.

Mai multe