Tratamente naturale pentru creşterea părului
Tratamentele pentru creşterea părului sunt unele dintre cele mai bune moduri de a preveni subţierea şi ruperea, pentru a asigura o creştere optimă a părului şi pentru a preveni căderea.
Există o mulţime de tratamente eficiente de creştere a părului,care se pot face în propria bucătărie,folosind uleiuri esenţiale,plante şi chiar fructe şi legume.
Iată câteva tratamente pentru creşterea părului:
1. Tratament pe bază de frunze de curry şi ulei de cocos
Vei avea nevoie de frunze de curry proaspete şi ulei de cocos. Se fierb aceste două ingrediente până începe să devină culoarea neagră. Aplică acest lichid călduţ pe păr. Repetă acest tratament de două ori de săptămână pentru a reface părul,a-l ajuta să crească mai repede şi să nu apară fire albe.Poţi cumpăra ulei de cocos din farmacii şi magazine de specialitate organică. Frunzele de curry proaspete sunt disponibile la unele magazinele alimentare şi cele de specialitate,în special cele cu plante proaspete sau alimente aduse din India.
2. Uleiul de ricin
este unul dintre tratamentele preferate de creştere a părului. Uleiul în sine este destul de gras,ceea ce înseamnă că trebuie diluat. Amesteca cu ulei de migdale şi masează scalpul,pentru o modalitate uşoară de creştere sănătoasă a părului. Trebuie să-l lasi să acţioneze peste noapte,mai ales dacă ai de a face cu subţierea părului.
Aplică câteva picături de ulei de ricin pe scalp şi masează bine. Acoperă părul cu o pungă sau eşarfă de mătase şi lasă-l aşa peste noapte. Apoi spală părul în dimineaţa următoare cu şamponul pe care obişnuieşti să-l foloseşti. Alternativ,amestecă câteva picături de ulei de ricin cu ulei de măsline sau de migdale şi acţionezi la fel.
3. Clăteşte părul cu oţet
Deşi ar putea părea dur pentru a trata părul cu ceva la fel de acid ca oţetul,Ph-ul părului variaza de la acid 3,5 la neutru 5,5,ceea ce înseamnă că produsele de îngrijire alcaline pentru păr,tind să-l arunce în afara bilanţului. Oţetul,pe de altă parte,ajută părul să-şi restabilească valoarea sa de pH optim.
Acesta face fiecare fir strălucitor,puternic şi mai puţin predispus la rupere. În plus,elimină acumularea care sufocă literalmente scalpul şi încetineşte creşterea normală a
. Pentru un tratament excelent,amestecă 1 parte de oţet şi 2 părţi apă şi de a folosi acest amestec ca o clătire finală.
Amestecă 20 ml de oţet (oţetul de cidru de mere este potrivit pentru îngrijirea părului,deoarece lasă mai puţin miros,oţetul alb funcţionează bine şi oţetul pe bază de vin este cel mai bun pentru părul uscat),cu 300 ml de apă. Pentru a minimiza mirosul,adaugă câteva picături de ulei esenţial. Foloseşte acest amestec ca o clătire finală după ce speli părul cu şampon.
Începe acest tratament prin clătirea de 1-2 ori pe săptămână,peste timp,vei putea să-l foloseşti 1-2 ori pe lună,menţinând în acelaşi timp strălucirea,sănătatea şi puterea de creştere.
4. Mască pe bază de gălbenuş de ou şi ulei de măsline
Bogat în proteine,vitamine şi acizi graşi,gălbenuşul de ou îi va da părului o textură moale,strălucitoare şi mai sănătoasă,ajutându-l să crească în acelaşi timp. O abundenţă de vitamina A,D şi E,va ajuta la prevenirea căderii şi subţierea părului.
Uleiul de masline întăreşte şi catifelează,ceea ce îl face deosebit de ideal pentru părul uscat sau deteriorat. În plus,exfoliază firele,consolidează culoarea părului şi îi menţine textura.
Amestecă 2 gălbenuşuri de ou cu 2 linguri de ulei de măsline,apoi diluează amestecul cu aproximativ o jumătate de cană de apă. Masează cu mişcări circulare masca pe scalp. Las-o să acţioneze 15-20 de minute,apoi clăteşte cu apă caldă. Acest tratament trebuie repetat doar de 1-2 ori pe
.