Tratamente naturale pentru porii dilataţi
Cele care se confruntă cu porii dilataţi sunt persoanele care au tenul gras, pori care pot deveni tot mai mari odată cu îmbătrânirea. Există diverse tratamente cu care poţi trata porii dilataţi, tratamente naturale care sunt cele mai bune.
Utilizarea frecventă a acestor tratamente te ajută să ai o piele sănătoasă pentru o lungă durată de timp. Vei avea pielea curată,şi vei elimina porii dilataţi şi punctele negre.
Cauze care duc la apariţia porilor dilataţi:
Porii pe piele sunt observaţi mai frecvent pe faţă. Aceştia sunt căile de ieşire pentru glandele interne care produc grăsime,care variază în funcţie de sex,genetică şi de vârstă. În plus,diferă la persoanee care utilizează metode contraceptive sau estrogen. Cea mai mare cauză a porilor dilataţi este tenul gras. Porii cu un procent ridicat se datorează acestuia,care duc la deschiderea de impurităţi şi celulele moarte. Dimensiunea glandelor sebacee creşte şi acest lucru duce la un procent mai mare de grăsime. Acest lucru dă aciditate şi lubrifiere pielii. Odată cu aceasta,celulele moarte şi transpiraţia produc crearea unei pături acide,în scopul de a preveni anumite infecţii care provin de la bacterii,virusuri şi ciuperci.Cu toate acestea,se produc pori dilataţi atunci când cantitatea de grăsime depăşeşte suma neutră. În acest fel,pielea arată strălucitoare şi grasă. De asemenea,cei care suferă de această problemă dermatologică tind să aibă acnee. Dimensiunea acesteia depinde de zona afectată şi concentraţia de sebum a pielii. Cei mai mulţi oameni au tendinţa de a le forma pe nas şi zonele din mijlocul feţei.
Iată cu ce tratamente naturale poţi îndepărta porii dilataţi: 1. O lingură de maioneză
Doar o lingura de maioneză aplicată pe faţă este de ajuns. Las-o să acţioneze 20 de minute. Muştarul şi oul care se găsesc în maioneză va ajuta la micşorarea porilor şi lasă pielea mai catifelată,fără sebum. Cu toate acestea,nu este recomandată pentru cei care au tenul gras.
2. Mască pe bază de miere,iaurt şi lămâie
Adaugă o lingură de iaurt la un măr feliat,la care adaugi o lingură de miere şi una de suc de lămâie. Amestecă toate ingredientele până vei obţine un amestec omogen,pe care îl aplici pe faţă,pentru 15-20 de minute. Acest mic tratament va catifela pielea şi este recomandat să fie aplicat seara,înainte de a merge la culcare.
3. Mască pe bază de migdale
Amestecă treimea unei ceşti cu migdale până devine pulbere. Adaugă treptat apă până când vei obţine un aluat. Începe să-l aplici,începând cu nasul şi zonele în care porii sunt mai dilataţi. O laşi să acţioneze 30 de minute,apoi clăteşti cu apă caldă,faţa. Repetă acest tratament de cel puţin două ori pe săptămână.
4. Mască pe bază de lămâie
Această mască pe bază de lămâie este preparată din amestecarea sucului de lămâie cu apă. Aplică pe zonele afectate acest lichid,cu ajutorul unui tampon de vată. Las-o să acţioneze jumătate de oră şi evită contactul cu ochii,apoi clăteşte cu apă rece.
5. Coajă de papaia
Primul pas este să te speli pe faţă şi apoi cu ajutorul coajei de papaia să freci pe zonele care au porii dilataţi. După 15 minute,clăteşte faţa cu apă caldă. Acest tratament este benefic şi pentru tratarea şi reducerea coşurilor.