Traumele din copilăria şi adolescenţa fotomodelului Cindy Crawford. Ce experienţe de viaţă au marcat-o?

26 mai 2021   Viață de vedetă

Cindy Crawford a fost unul dintre primele supermodele din lume, un nou tip de model care a atras atenţia publicului în anii '90. Dintre toate femeile care au cucerit lumea cu frumuseţea ei, Crawford a avut cel mai mare impact asupra industriei modei. Puţini ştiu, însă, ce întâmplări tulburătoare au afectat-o în prima parte a vieţii şi cum a ajuns să facă meseria de manechin.

Cindy Crawford a schimbat percepţia lumii asupra fetei sexy din blonda clasică cu ochi albaştri într-o brunetă cu creier. Cu toate că s-a retras oficial din modelling, moştenirea ei a rămas şi inspiră şi astăzi tinerele modele. S-a transformat în timp într-o femeie de afaceri şi a reuşit să conteste regula potrivit căreia un model este doar o femeie frumoasă şi atât. Şi-a creat cariera pe care şi-a dorit-o, nu cea pe care şi-o doreau alţii pentru ea. Chiar dacă ştim cu toţii că a fost unul dintre cele mai bune modele americane, se cunosc mai puţine despre cum era în copilărie, ce experienţe de viaţă tragice au făcut-o mai ambiţioasă, cum o farsă banală a convins-o să lucreze în domeniul modei şi prin ce transformări a trecut până a deveni cea care este astăzi.

Întâmplarea tragică din copilărie care i-a devastat familia şi i-a schimbat viaţa

Crawford avea numai 8 ani când fratele ei de 2 ani, Jeff, a fost diagnosticat cu leucemie. Peste un an, Jeff a încetat din viaţă. Într-un interviu a spus doar că acest eveniment oribil i-a pricinuit o durere profundă la o vârstă fragedă: „Nimeni nu ştie ce să-ţi spună când se întâmplă aşa ceva, pentru că, în societate, ne simţim incomod când vorbim despre moarte şi durere”.

Mama ei a fost cea care a învăţat-o să nu-şi înfrâneze nevoia de a plânge moartea fratelui ei, pentru că ea însăşi a făcut acest lucru. Mai mult, i-a arătat că poate preschimba durerea în ceva ce ajută şi inspiră oamenii. A început să facă acte de caritate şi să se implice în activităţi de sprijin financiar pentru cei cu dificultăţi materiale. În prezent, Crawford susţine cercetarea cancerului pediatric. Moartea tragică a fratelui ei a determinat-o să aprecieze viaţa. Ea crede chiar că acel eveniment a ajutat-o să aibă succes în viaţă, deoarece a stimulat-o să-şi stabilească obiective mai ambiţioase decât cele pe care şi le-ar fi propus în mod obişnuit.

Şi-a câştigat primii bani la o vârstă fragedă

Născută în Illinois, SUA, pe 20 februarie 1966, Cindy Crawford a crescut într-o familie fără mari posibilităţi financiare. Pe când se afla la liceu, părinţii ei au divorţat, iar din acel moment familia a început să aibă probleme legate de bani. Crawford a observat că, în ciuda separării, tatăl ei încă o controla financiar pe mamă, reţinându-i bani săptămânal. Din acest motiv, s-a decis să înceapă să câştige primii ei bani. Şi-a spus că nu vrea să ajungă niciodată ca mama ei, ci să fie independentă. A început să lucreze la fermele locale curăţând şi cărând porumb. A descoperit rapid că joburile în modelling erau o opţiune profitabilă.

O farsă a colegilor de liceu a făcut-o să descopere că poate fi model

Şi-a început cariera de model la o vârstă fragedă. Cu toate acestea, ideea de a face acest lucru a apărut ca urmare a unei farse. Se pare că Crawford a primit un apel telefonic neaşteptat de la unul dintre magazinele locale de îmbrăcăminte care se pretindeau interesate s-o angajeze ca model. Pe atunci, Crawford nici măcar nu ştia că este o un job adevărat. Cu toate acestea, când s-a prezentat la interviu, a descoperit că apelul a fost o farsă făcută de doi dintre colegii ei de liceu care s-au amuzat teribil pe seama ei. Bătăuşii liceului s-au simţit, fără îndoială, ridicoli câţiva ani mai târziu, când Crawford a devenit unul dintre cele mai bine plătite modele din toate timpurile.

Cariera ei, lansată de o poză într-un ziar al colegiului

Pe când era în primul an de liceu, un fotograf local a remarcat-o pe Crawford şi i-a cerut s-o fotografieze pentru ziarul Universităţii din Northern Illinois. Iniţial, părinţii ei au fost suspicioşi, dar ea a mers totuşi la şedinţa foto. Peste ani, Crawford a explicat că acea fotografie i-a schimbat viaţa. După sedinta foto, fotograful i-a sugerat să găsească un agent. I-a urmat sfatul, a mers în Chicago, a găsit un agent şi a început rapid să lucreze

Cindy Crawford este cunoscută pentru faptul că este una dintre supermodelele care au definit o întreagă eră a modei. Iată ce a mărturisit într-un interviu: „Punctul culminant al carierei mele a fost, cred, acel moment în care Linda, Christy, Naomi şi cu mine am apărut într-un spectacol Versace pe o piesă a lui George Michael pentru care tocmai făcusem un videoclip.” A spus că a fost „ca un moment în care timpul s-a oprit în loc. Acel moment m-a definit ca supermodel” şi nu s-a înşelat. Potrivit publicaţiei „Vogue”, a fost „apariţia care a dat startul deceniului supermodellingului”. După ce au mers pe podium pe acea melodie, Crawford, alături de supermodelele Linda Evangelista, Naomi Campbell şi Christy Turlington, s-au bucurat de vârful carierei lor într-un moment cu adevărat legendar pentru modă.

De la supermodel la o femeie de afaceri iscusită

O femeie ambiţioasă, Cindy Crawford a devenit antreprenor. A făcut o serie de videoclipuri cu exerciţii de fitness în anii '90, apoi a lansat o linie de mobilier. Cea mai importantă afacere a ei a fost lansarea unei mărci de produse pentru îngrijirea pielii. Publicaţia „Forbes” a vorbit cu Crawford şi cu partenerul ei de afaceri Katherine O'Leary despre cariera ei în continuă evoluţie. O'Leary a afirmat că Cindy Crawford se dedică total proiectelor sale: „Amândoi am fost capabili să ne adaptăm nevoilor în schimbare ale afacerilor şi ale vieţii”. Se pare că faimosul profesionalism al lui Crawford a ajutat-o să continue să evolueze şi să-şi extindă cariera de-a lungul anilor.

FOTO: Profimedia, Shutterstock

Mai multe