Trei întrebări despre petele pigmentare, cu Oana Turcu

28 mai 2013   Viață de vedetă

Oana Turcu este doctor în ştiinţa şi tehnica produselor de erboristerie, dietetice şi cosmetice. În cele ce urmează, îţi dezvăluie câteva lucruri importante despre petele pigmentare.

Din ce cauză apar petele pigmentare?

Razele UV joacă un rol important în apariţia hiperpigmentării. Când razele UV ajung la nivelul pielii,stimulează producţia de melanină,acesta fiind un mijloc de apărare al pielii,împiedicând razele nocive să pătrundă în straturile mai adânci. Astfel,pe măsură ce te expui mai mult la soare,pielea devine tot mai închisă la culoare. Cu toate astea,hiperpigmentarea este de obicei inofensivă.

Chiar dacă apariţia lor poate fi determinată genetic (persoanele roşcate şi blonde sunt mai predispuse la apariţia lor),pistruii îşi pot face simţită prezenţa îndeosebi primăvara sau vara,sub acţiunea razelor solare.

Ce produse se pot folosi pentru combaterea lor?

Cea mai bună metodă de tratament al petelor de soare este prevenţia,prin utilizarea zilnică a cremelor cu factor de protecţie. Şi nu doar în anotimpul călduros! O piele iritată de dezordini hormonale,de fumat,de poluarea din mediul înconjurător,de lipsa unui stil de viaţă sănătos sau alterată de modificările care apar odată cu înaintarea în vârstă este extrem de sensibilă la acţiunea ultravioletelor. Recomand utilizarea cremelor care conţin factor de protectie 50+. Crema SPF50 este ideală pentru copii,bebeluşi,pentru primele expuneri la razele soarelui,pentru persoanele cu pielea foarte sensibilă,pentru vindecarea de pete,eriteme,cuperoză şi în toate situaţiile în care razele UV pot fi contraindicate. Aceasta poate conţine şi Aloe Vera şi unt de Shea,o eficientă combinaţie de filtre UVA si UVB cu spectru larg şi dioxid de titan,pentru a creşte garanţia protecţiei.

Mai multe