Trucuri de machiaj pentru ten acneic

2 iulie 2015   Viață de vedetă

Oricât de mult ne-am dori, acneea nu dispare peste noapte, iar în cel mai rău caz se poate agrava dacă folosim produse cosmetice nepotrivite. Învaţă câteva trucuri de machiaj pentru ten acneic.

Tratamentul împotriva acnnei este unul de lungă durată,aşa că trebuie să te înarmezi cu multă răbdare,dar şi cu produse cosmetice speciale pentru tenul acneic.Vestea bună este că anumite trucuri de machiaj pot ascunde imperfecţiunile tenului,fără a-l încărca.

Trucuri de machiaj pentru ten acneic:Alege produse din ingrediente naturale

Aceasta este regula de aur în ceea ce priveşte produsele cosmetice pe care trebuie să le foloseşti. Cele care conţin substanţe minerale sau sunt făcute pe bază de apă sunt cele mai potrivite pentru tenul acneic deoarece nu astupă porii,lăsând pielea să respire.

Trucuri de machiaj pentru ten acneic:Hidratează pielea

Cremele hidratante de zi nu sunt doar o foarte bună bază pentru machiaj,dar îţi şi protejează tenul de razele nocive ale soarelui,mai ales dacă alegi o cremă cu factor de protecţie solară. Ai grijă ca textura cremei să nu fie una grasă pentru a lăsa senzaţia de ten uleios. Aplic-o cu 5-10 minute înainte de fondul de ten,cu mişcări circulare uşoare.

Trucuri de machiaj pentru ten acneic:Fond de ten în nuanţa pielii

Este obligatoriu ca fondul de ten să fie în nuanţa pielii. Poţi opta pentru pentru fond de ten lichid,pudră sau cremă,însă acestea nu trebuie să conţină uleiuri sau parafină. De asemenea,rezistă tentaţiei să-l aplici într-un strat cât mai gros,în speranţa că acneea nu va mai fi la fel de evidentă.

Trucuri de machiaj pentru ten acneic:Nu uita de creionul corector

Acneea vizibilă poate fi corectată şi cu un creion corector,care bineînţeles este în aceeaşi nuanţă cu tenul şi cu fondul de ten. Dacă ai şi cearcăne,creionul corector trebuie să fie într-o nuanţă puţin mai deschisă decât tenul,pentru a face trecerea cât mai uşoară la fondul de ten.

Trucuri de machiaj pentru ten acneic:Pudra,cât mai rar

În cazul tenului acneic pudra trebuie utilizată cât mai rar deoarece încarcă tenul,agravând în cele mai multe cazuriacneea. Foloseşte-o doar dacă în anumite zone tenul este prea lucios,în rest limitează-te doar la un strop de blush.

Trucuri de machiaj pentru ten acneic:Ochi luminoşi

Nici zona ochilor nu trebuie să fie foarte încărcată,mai ales în cazul machiajului de zi. Fardurile în nuanţa şampaniei sunt recomandate tenului deschis la culoare,cele aurii pentru tenul mediu,iar nuanţele calde de bronz sunt perfecte pentru tenul mai închis la culoare. Aplică-le doar în colţul exterior al ochiului şi întinde-le uşor spre interior.La final dă volum genelor cu mascara.

Mai multe