Trucuri pentru dinţi mai albi

7 decembrie 2013   Viață de vedetă

Poţi să încerci să schimbi lumea cu zâmbetul tău, dar nu lăsa obiceiurile nesănătoase să-ţi umbrească strălucirea surâsului. Dacă ţii cont de următoarele sfaturi, poţi avea o dantură impecabilă timp îndelungat.

Evită alimentele care pătează dantura

Ritualul zilnic de îngrijire a dinţilor trebuie să cuprindă:periaj,dimineaţa şi seara,cu o pastă de dinţi care conţine fluor,folosirea aţei dentare şi a apei de gură. Evită consumul de alimente periculoase pentru dantură. Sosul de roşii,cafeaua,vinul roşu,coacăzele şi sfecla roşie distrug smalţul dinţilor şi îi pătează. Alege fructele şi legumele verzi:salată,spanac,castraveţi şi mere,fiindcă protejează dinţii împotriva colorării.

Bea ceai verde

Curăţă zilnic dinţii cu interiorul unei coji de banană sau pune o lingură cu zeamă de lămâie ori cu oţet de mere pe periuţă şi spală-te bine. Clăteşte-te cu apă rece. Aşa scapi de petele galbene şi de tartrul care afectează suprafaţa dintelui. De asemenea,ca să fereşti gura de bacterii,bea câte o cană cu ceai verde după mesele principale.

Iaurtul întăreşte dinţii

Zahărul din produsele dulci favorizează dezvoltarea bacteriilor. După ce le mănânci,bea un pahar cu iaurt,pentru că remineralizează dantura şi o fereşte de infecţii. De asemenea,stafidele sunt surse importante de acid oleanolic,util în igiena orală.

Foloseşte bicarbonat

Te-ai obişnuit să-l utilizezi în bucătărie,dar bicarbonatul este folosit şi în preparatele de albire pentru că protejează suprafaţa dinţilor şi elimină petele. Prepară o pastă din trei linguriţe cu bicarbonat şi una cu apă,cu care spală-te pe dinţi de două ori pe lună.

Mai multe