Trucuri să-ţi alegi parfumul potrivit

31 octombrie 2011   Viață de vedetă

Fie că este floral, dulce, fresh sau fructat, parfumul este cel care te acompaniază zi de zi, te face să te simţi bine şi-ţi dezvăluie câte un pic din personalitate. Oare cum îl alegi pe cel care te reprezintă cel mai bine?

Parfumul trebuie să se adapteze tipului tău de piele

Nu te speria dacă o aromă rezistă toată ziua pe pielea unei amice,în timp ce la tine mirosul dispare în doar câteva ore. Înseamnă că tipul vostru de piele este diferit,iar unele parfumuri rezistă mai mult la unele persoane şi mai puţin la altele.

Astfel,pielea grasă are tendinţa de absorbi mai bine mirosul parfumului,în timp ce pielea uscată,netedă,nu reţine la fel de uşor aroma.

Ideal este să testezi parfumul pe zonele unde simţi pulsul (gat,încheietura mâinii) şi să vezi ce ţi se potriveşte. Totodată,ai grijă să achiziţionezi apă de parfum,care rezistă pe piele opt ore.

Parfumurile,clasificate în cinci familii

În momentul în care-ţi cumperi un parfum,ţine cont şi de aroma care ţi se potriveşte. Atât în funcţie de personalitatea ta,cât şi de notele din care este compus. Astfel,există parfumuri pentru toate gusturile:

Fructate:esenţe de lămâie,portocal,mandarin,bergamot. Se potrivesc femeilor active.

Florale:iasomie,liliac,narcisă. Se potrivesc cel mai bine persoanelor discrete.

Orientale:mosc,vanilie,ambră. Se potrivesc femeilor misterioase.

Lemnoase:fructul pasiunii,patchouli,lemn alb. Se potrivesc femeilor puternice.

Fresh:frezie,măr verde,ceai verde,piper negru. Se potrivesc femeilor sensibile.

Mai multe