Tu ce mituri ştii despre acnee?

16 mai 2014   Viață de vedetă

Nu poţi scăpa de problemele tenului, chiar dacă nu te mai afli la pubertate? Deşi crezi că ştii exact ce anume favorizează dezvoltarea acestei afecţiuni dermatologice, mai gândeşte-te odată!

Cum se ajunge la acnee?

Sebumul este o substanţă naturală care lubrifiază şi protejează pielea,dar care în anumite circumstanţe,rămâne blocat de anumite celule de suprafaţă. Acest ulei natural al pielii stimulează bacteriile care trăiesc la nivelul pielii fiecăruia şi,în general,cauzează probleme atunci când se multiplică.

În cazul în care inflamaţia este chiar aproape de suprafaţa tenului,vei obţine numeroase pustule. Dacă e mai profundă,vei obţine coşuri,iar în profunzime,chisturi. Dacă uleiul reuşeşte să iasă la  suprafaţă,rezultatul va fi un "punct alb." Atunci când acesta se oxidează (adică a intrat în contact cu oxigenul din aer),schimbările albul devine negru,iar rezultatul este un "punct negru".

Care sunt cele mai comune mituri privind apariţia acneei

Calea ereditară:Cu excepţia unei acnee severe,trebuie să ştii că majoritatea oamenilor nu se confruntă cu aceleaşi probleme exact ca părinţii lor. Toată lumea se confruntă cu această problemă la un moment dat în viaţă.

Alimentaţia:Consumul de pizza,ciocolată,alimente grase şi prăjite,junk food favorizează apariţia acneei la adulţi. Studiile arată că produsele lactate şi alimentele cu un nicel glicemic ridicat,pot declanşa,de asemenea,erupţii acneice.

Praful:Unele persoane au pielea mai "grasă" decât altele. Sudoarea nu cauzează acnee,prin urmare,nu este necesar să faci duş imediat după antrenamentul sportiv,de teamă că transpiraţia îţi va bloca porii.Pe de altă parte,spălarea excesivă poate usca şi irita pielea.

Hormonii:Majoritatea femeilor au pusee acneeice din cauza ciclului menstrual. Asta nu înseamnă că de vină sunt anticoncepţionalele,ba,dimpotrivă. Există anumite pilule contraceptive orale care sunt prescrise tocmai pentru că ajută la ameliorarea acneei.

Cosmeticele:Produsele cosmetice sunt destinate îngrijirii pielii şi nu contribuie la astuparea porilor. Numeroase firme producătoare ce au pe etichetă  "pe bază de apă" sau "fără ulei"(non-comedogenice) sunt o alegere bună.

Citeşte şi:

5 băi de plante contra iritaţiilor pielii

Cearcăne,pungi şi iritaţii:de ce apar şi cum le combatem

Mai multe