Turmericul, secretul frumuseţii femeilor din India

10 aprilie 2012   Viață de vedetă

Mai mult decât un simplu condiment folosit pentru a da savoare mâncărurilor din bucătăria asiatică, turmericul sau curcuma poate fi unul dintre produsele tale de înfrumuseţare de încredere.

Turmericul te ajută să:

-reduci pigmentarea feţei. Amestecă puţin cu castravete sau zeamă de lămâine şi aplică-l pe ten. După cinci-zece minute,spală tenul cu apă călduţă. Folosită în mod regulat,mixtura aceasta va da strălucire tenului tău.

-scapi de acnee. Turmericul,în amestec cu puţină apă şi întins ca o mască pe ten,dă rezultate bune,poate chiar mai bune decât alte creme şi geluri.

-faci un exfoliant pentru corp. Mixează turmeric cu făină şi apă,apoi aplică mixtura pe corp,înainte de duş. Miresele din India folosesc acest truc timp de câteva luni înainte de nuntă,pentru a avea pielea frumoasă.

-previi vergeturile de pe abdomen în perioada sarcinii. Turmericul îl combini cu iaurt şi-l întinzi pe abdomen. Îl laşi să acţioneze timp de cinci minute. Aplicat regulat,dimineaţa şi seara,după duş,turmericul menţine elasticitatea pielii şi previne vergeturile.

-tratezi rănile de pe piele,iritaţiile,prevenind umflăturile. Bunicile din India folosesc adesea pastă de turmeric,ştiind că vor grăbi vindecarea.

Credit foto:Fotolia

Mai multe