Uleiuri esenţiale pentru îngrijirea tenului

15 octombrie 2014   Viață de vedetă

Fructele sunt o sursă excelentă de vitamine, însă uleiurile care se fabrică din ele nu au doar proprietăţi curative, ci încetinesc îmbătrânirea pielii. Iată cu ce uleiuri de fructe te poţi răsfăţa.

Ulei de avocado

Din pulpa şi din seminţele de avocado se poate obţine un ulei,care este nelipsit din multe produse cosmetice. Acesta are proprietăţi regenerative şi hidratează în profunzime celulele. Este recomandat atât pentru păr,ten,zona ochilor,dar şi mâini. Uleiul de avocado este bogat în vitamina E,un antioxidant  care încetineşte îmbătrânirea pielii şi o protejează împotriva razelor nocive ale soarelui.

Uleiul este repede absorbit în piele,nu lasă urme grase şi împiedică apariţia ridurilor.

Citeşte şi:

La ce este bun uleiul de oregano

Cum foloseşti corect uleiurile

Ulei de piersici

Se extrage din sâmburii piersicilor şi este o sursă de acizi graşi polinesaturaţi,cum este acidul linoleic şi acidul oleic care îmbunătăţesc elasticitatea pielii şi o menţin hidratată. Nu trebuie ignorate nici proprietăţile antioxidante ale acestui ulei,de folos în protejarea celulelor.

Este excelent în măştile antiîmbătrânire,iar în combinaţie cu uleiul de migdale vindecă pielea iritată sau deshidratată în urma unei expuneri prelungite la soare.De asemenea,poate fi utilizat în locul demachiantului,deoarece curăţă tenul de machiaj,dar şi alte impurităţi.

Ulei din sâmburi de struguri

Persoanele care au tenul deshidratat şi care se irită uşor pot apela oricând la proprietăţile regeneratoare ale uleiului din sâmburi de struguri. Acesta are în componenţa sa o varietate de acizi graşi esenţiali care echilibrează nivelul de hidratare al pielii. Nu are o consistenţă grasă şi din acest motiv nu încarcă tenul,formând însă o peliculă protectoare la suprafaţa pielii,care-i împiedică deshidratarea. Mai poate fi folosit şi ca ulei de masaj,în special în cel de relaxare.

Ulei de cocos

Se obţine din miezul nucii de cocos şi este recomandat mai ales pentru îngrijirea podoabei capilare,întărind firul de păr de la rădăcină până la vârf. Pentru a beneficia de toate proprietăţile sale îţi poţi face o mască fortifiantă din ulei de jojoba,ulei de avocado şi ulei de cocos,în cantităţi egale. Aplică masca pe părul umed,stai cu ea o oră după care şamponează şi clăteşte. Este deosebit de utilă în cazul vârfurilor despicate.

Ulei de migdale

Este fabricat din migdale dulci şi conţine mulţi acizi graşi. Din acest motiv este recomandat atât în tratarea părului deteriorat cât şi a tenului. Aplicat pe scalp şi masat uşor el oferă o strălucire aparte părului şi-l face mai rezistent,prevenind asttfel căderea acestuia.

Mai multe