Uleiuri vegetale bune pentru pielea ta
Ai tenul mat, lipsit de strălucire, ţi-au apărut riduri, iar vergeturile de pe corp îţi strică ziua de fiecare dată când te uiţi în oglindă? Atunci este bine să foloseşti uleiurile naturale. Descoperă beneficiile lor, precum şi cele mai potrivite modalităţi de folosire în tratamentele cosmetice.
La final de sezon estival,pielea ta este afectată de expunerea la soare,de apa sărată a mării în care te-ai relaxat în concediu ori de clorul de la ştrand. Dacă vrei ca ea să-şi recapete supleţea şi s-o hidratezi,poţi opta pentru produse din comerţ special concepute să remedieze aceste probleme,dar poţi testa şi calităţile uleiurilor vegetale,cu textură delicată şi cu o formulă bazată strict pe substanţe naturale. Ele se absorb rapid în piele şi creează o bază protectoare ce redă echilibrul normal al pielii.
Uleiul de migdale previne uscarea epidermei
Unul dintre cele mai folosite tipuri de ingrediente din industria frumuseţii,uleiul vegetal din migdale are o compoziţie similară cu uleiul natural pe care îl produce pielea bebeluşilor. El ameliorează senzaţiile de mâncărime,iritaţiile şi roşeaţa.
Are o formulă lejeră,ce permite aplicarea atât pe corp,cât şi pe faţă. Adaugă în uleiul de migdale câteva picături de uleiuri esenţiale,precum cel de lavandă,santal sau rozmarin şi masează-ţi corpul cumişcări delicate şi circulare. În acest fel previi apariţia celulitei,hidratezi şi-ţi catifelezi pielea.
Uleiul de măsline,ideal împotriva vergeturilor
Contra cutelor neplăcute care apar pe ten,dar şi ca să reglezi secreţia de sebum de pe faţă,încearcă să te dai cu ulei de măsline. Acesta conţine vitamine importante pentru piele,dar şi polifenoli,substanţe care luptă cu îmbătrânirea. Uleiul de măsline nu înfundă porii,netezeşte tenul şi este folosit foarte des chiar şi în exfoliante. Clorofila,prezentă şi ea în acest produs,este eficientă în tratarea cicatricilor şi a vergeturilor. Amestecă două fiole cu vitamina E,peste care adaugi o linguriţă cu ulei de măsline. Masează zona afectată de vergeturi cu această soluţie,de două ori pe zi,până când pielea redevine mătăsoasă.
Uleiul din seminţe de struguri ameliorează alergiile
Întrucât nu astupă porii şi ajută la regenerarea celulelor,uleiul din seminţe de struguri se foloseşte în cremele care hidratează orice tip de ten,dar şi în produsele care combat celulita sau alte semne inestetice ale pielii. Intră foarte repede în piele şi conţine renumiţii flavonoizi,substanţe care inhibă reacţiile alergice. După ce ai ieşit de la baie,masează-ţi întregul corp cu ulei din sâmburi de struguri,insistând pe mâini şi pe picioare. Tratamentul se face patru săptămâni la rând. Fă pauză o săptămână şi reia procedura.
Uleiul de jojoba elimină acneea
Produsul se absoarbe foarte repede în piele şi reduce excesul de sebum,întrucât are proprietăţi asemănătoare uleiului produs de corpul nostru.
În acest fel,el „păcăleşte“ pielea că produce îndeajuns sebum şi echilibrează producţia de ulei din epidermă,prevenind astfel apariţia acneei. Poţi folosi ulei de jojoba ca atare,aplicându-l pe ten cu mişcări circulare,sau în combinaţie cu crema de faţă pe care o foloseşti zi de zi. Un alt beneficiu al uleiului de jojoba este că îndepărtează machiajul în mod eficient. Pune câteva picături pe o dischetă demachiantă şi şterge-ţi faţa fără să insişti foarte tare.
Uleiul din seminţe de susan are proprietăţi antibacteriene şi este deseori încorporat în produsele cosmetice antirid. Deşi este gras şi dens,se absoarbe cu totul în piele,printr-un masaj intens.