Ultima alegere vestimentară. În ce rochie a fost înmormântată Marilyn Monroe? Era preferata ei!

15 februarie 2022   Viață de vedetă

Bomba sexy a Vechiului Hollywood a murit pe 4 august 1962, la numai 36 de ani. Trupul ei neînsufleţit a fost descoperit acasă la ea şi, conform autopsiei, decesul a fost cauzat de o supradoză accidentală.

Unii au suspectat că legendara actriţă şi-a luat singură viaţa, dar n-au existat niciodată destule dovezi care să demonstreze asta. Înmormântarea a fost organizată de fostul ei soţ Joe DiMaggio, sora ei vitregă şi managerul pe care l-a avut la Hollywood. Ce decizii au luat aceştia în privinţa ţinutei superstarului hollywoodian?

Trupul neînsufleţit al lui Marilyn Monroe a fost depus pe 8 august la Capela Westwood Village Mortuary, iar ceremonia funerară care a urmat a fost urmărită de vreo 30 de persoane, toate apropiate regretatei actriţe.

Printre cei prezenţi la înmormântare s-au numărat mentorul acesteia, profesorul de actorie, PR-ul, avocatul, menajera şi psihologul. Un elogiu emoţionant a fost susţinut de actorul Lee Strasberg, care a descris-o pe Monroe ca pe "o persoană caldă, impulsivă şi timidă, sensibilă şi cu teama de-a fi respinsă, însă plină de viaţă şi în căutarea împlinirii".

Eunice Murray, menajera vedetei, a ajutat din plin la pregătirile pentru înmormântare. În cartea scrisă de ea, "Marilyn: The Last Months", fosta angajată a starului hollywoodian şi-a amintit zilele dinaintea înmormântării lui Marilyn. Sora vitregă a acesteia, Berniece Miracle, a fost cea care a trebuit să decidă hainele în care Monroe avea să fie înmormântată.

Miracle a întrebat-o pe Murray unde erau rochiile albastre ale actriţei, deoarece aceasta era culoarea preferată a lui Marilyn, iar fosta menajeră a răspuns că n-avea niciuna de o asemenea nuanţă, Monroe nepurtând niciodată albastru în ultima perioadă din viaţa ei.

Alegerea evidentă a fost rochia preferată a lui Monroe, adică cea pe care aceasta o purtase la o conferinţă de presă la care participase în Mexic, în luna februarie a acelui an. Despre ce rochie era vorba?

Rochia cu pricina a fost realizată de designerul italian Emilio Pucci şi era de-un verde palid, plăcut la vedere. Aşadar alegerea vestimentară n-a fost dificilă. A fost aleasă această ţinută flatantă, la care s-a adăugat o eşarfă pusă în jurul gâtului. Machiajul vedetei decedate a fost făcut de make-up artistul ei personal, Allan "Whitey" Snyder, care i-a promit acesteia exact acest lucru cu nişte ani înaintea morţii sale.

La începutul anilor '50, Marilyn şi Whitey stăteau de vorbă, la un moment dat, iar actriţa i-a pus acestuia în vedere: "Promite-mi că, dacă se întâmplă ceva cu mine, te rog să nu laşi pe nimeni să se atingă de faţa mea în afară de tine. Promite-mi că tu îmi vei face machiajul, ca să arăt cât mai bine posibil". Monroe a fost înmormântată într-un sicriu de culoarea bronzului.

Mai multe