Un hobby transformat în meserie

16 martie 2011   Viață de vedetă

Cu talent şi pasiune, Loredana Ghera poate face dintr-o casă un tărâm de basm. Cum? Pictându-i pereţii.

Totul a început dintr-o pasiune din copilărie. Loredanei i-a plăcut să deseneze de când avea câţiva anişori. Când a crescut,a vrut să meargă la Liceul de Arte Plastice,dar părinţii erau convinşi că din pictură nu se poate trăi. Aşa a ajuns la Liceul Economic,apoi la Facultatea de Contabilitate. A lucrat apoi în turism,dar n-a renunţat la visul de a picta.

A urmat un curs la Şcoala Populară de Artă din Reşiţa aşa,ca un hobby. Într-o zi,s-a apucat să picteze pereţii din camera copilului,ca s-o înveselească.„Prima oară,am pictat un desen mic,după uşă. M-am gândit că dacă nu iese bine,să nu se vadă. A ieşit frumos şi am făcut tot peretele. N-am terminat camera cu totul nici acum,că ştiţi zicala cu "Cizmarul n-are pantofi"...”

După această încercare,prietenii au fost încântaţi şi au rugat-o să le decoreze şi lor casele. Şi aşa s-a gândit că ar putea să facă ce-i place cel mai mult pe lumea asta,dar şi să câştige bani.

Ajutorul familiei contează

Soţul a încurajat-o şi a susţinut-o chiar de la început. Acum,când pleacă să lucreze în alte localităţi,soţul are grijă de copil şi găteşte.„Este un bucătar excelent”,spune Loredana. Fratele ei i-a făcut un site şi aşa au descoperit-o o mulţime de familii interesate,iar comenzile au început să vină.

„E greu,plec şi câte trei săptămâni de-acasă şi mi-e dor de copil. Pierd momente frumoase din viaţa lui. Ca să vă amuzaţi,să vă spun ce m-a întrebat odată un taximetrist:"Doamnă, veniţi de la pescuit?" Eu căram o mulţime de ustensile de pictură şi vopsele.“

Talentul,moştenire de familie

„La noi în familie,toată lumea are câte-un talent,câte-o pasiune”,spune Loredana. „Tata are opt fraţi:unul pictează,iar ambele lui fetele sunt pictoriţe. Un văr de-al meu este sculptor. Doi unchi lucrează în lemn,iar tata a construit căsuţe în copaci,care comunicau între ele prin podeţe. Le-a numit refugiul "Emilian Cristea",în cinstea unui mare alpinist român. Păcat că nu s-au păstrat. Oamenii au început să fure din proviziile lăsate acolo,le-au stricat... Erau bune,dacă te prindea noaptea pe munte,aveai tot ce-ţi trebuie...“

Decorativ şi sigur pentru copii

Picturile Loredanei sunt şi frumoase,şi sigure pentru sănătatea copiilor. Dacă micuţii pun mânuţele pe desene,nu-i nicio problemă,vopselurile ei,pe bază de apă,nu sunt toxice. Nu pictează doar pe perete. Ştie să facă şi tablouri,într-un stil interesant. Imaginea este de fapt împărţită cu mare artă,ca într-un puzzle,în mai multe tablouri de diferite dimensiuni.

Lecţii de viaţă

Pentru Loredana,fiecare comandă este şi o lecţie de viaţă. Îi place să descopere oameni şi poveşti de viaţă. Îşi doreşte ca în schimbul lucrului pe care-l face,să înveţe ceva de la oamenii pe care-i cunoaşte,să plece „mai bogată”,mai înţeleaptă.

Păstrează legătura cu majoritatea clienţilor. „Poate pentru că pun suflet în ceea ce fac şi sunt o persoană foarte deschisă”,spune ea modest. Deviza ei? Dacă vrei ceva cu adevărat,se poate!

Mai multe