Unde s-a ascuns Regina Angliei când a fost vizitată de un fost preşedinte român

17 aprilie 2021   Viață de vedetă

Un documentar despre Casa Regală Britanică dezvăluie un episod amuzant, care o are în prim-plan pe însăşi Suverana Marii Britanii. Este vorba despre momentul când Regina a decis să se ascundă de un fost preşedinte al României.

Nicolae Ceauşescu, pentru că despre acesta este vorba, se plimba alături de soţia Elena Ceauşescu prin grădinile Palatului Buckingham, când a fost observat de Regină. Se întâmpla cu prilejul unei vizite de stat, organizată în 1978 de Guvernul britanic. Suverana Angliei, încercând să evite o discuţie politicoasă cu cei doi, a decis să se ascundă după un tufiş din grădinile palatului.

Soţii Ceauşescu, „invitaţii regali din iad“

Întâmplarea a fost descrisă într-un material numit „The royal guests from hell“ (Invitaţii regali din Iad), în care apar mai multe momente stânjenitoare, chiar amuzante, din cadrul documentarului „Inside The Crown: Secrets of The Royals“, difuzat la ITV.

Jurnalistul Robert Hardman a investigat documentele păstrate de Arhivele Naţionale din Kew pentru noua serie de documentare, scrie mediafax.ro. Cu această ocazie a descoperit mai multe detalii amuzante în scrisorile celor care s-au aflat în apropierea figurilor regale. Astfel, în corespondenţa regală britanică a identificat aspecte noi legate de vizita făcută de soţii Ceauşescu la Palatul Buckingham, în anul 1978.

A povestit celorlalţi incidentul

Din documente a reieşit că, în timpul vizitei de stat, Elisabeta a II-a a încercat din răsputeri să nu interacţioneze cu Ceauşescu mai mult decât era necesar, adică doar în cadrul întâlnirilor oficiale: conferinţa de presă, poza de grup şi nelipsitul tur al Londrei în maşină.

Într-una dintre zile, când îşi plimba câinii prin grădina palatului, regina i-a văzut pe Ceauşescu şi pe soţia acestuia, Elena, îndreptându-se spre ea şi, ca să nu stea de vorbă cu ei, s-a ascuns în tufişuri. Ulterior, le-a povestit unor invitati de la masă că a preferat să recurgă la acest gest ca să evite să poarte o discuţie de complezenţă cu cei doi.

De altfel, Regina nu a fost deloc încântată de vizita stabilită de Gurvernul britanic, argumentând că Ceauşescu era „prea mult pentru ea“.

@instagram, adevarul.ro

Mai multe