Unghiile la control!

24 septembrie 2017   Viață de vedetă

Ar trebui să fie o activitate relaxantă, nicidecum una plictisitioare, însă, de cele mai multe ori, noi, femeile, uităm să ne îngrijim din cap până în picioare. Pedichiura, căci despre ea este vorba, poate fi realizată acasă, în câţiva paşi simpli, dacă ai la îndemână ustensilele potrivite şi puţină răbdare.

Îndepărtează lacul de unghii

Nu începe să îţi faci pedichiura până nu ai şters orice urmă de ojă colorată de pe unghii. Poţi folosi un dizolvant fără acetonă, care să îţi hidrateze unghia şi să împiedice distrugerea ei. Aplică-l pe un disc demachiant şi curăţă întreaga suprafaţă.

Înmoaie picioarele în apă caldă

Înainte de a începe să îţi faci pedichiura, înmoaie picioarele în apă caldă, în care poţi să adaugi sare de mare sau câteva picături de ulei aromat. Masează-ţi tălpile, pentru ca sângele să se pună în mişcare, şi lasă-le să se relaxeze preţ de câteva minute. După ce le speli bine, lasă-ţi tălpile să se relaxeze pe un prosop curat, fără a tampona pielea. În caz că pielea e foarte uscată, înlocuieşte săpunul de baie cu un produs mai blând.

Exfoliază tălpile

Aşa cum îţi exfoliezi tenul sau pielea de pe corp, nu uita de picioare. Foloseşte o cremă grunjoasă, cu particule dure, şi o perie specială, cu peri fini şi moi pentru a masa tălpile şi călcâiele. Dacă nu eşti mulţumită de aspectul lor, încearcă şi piatra ponce, care îndepărtează celulele moarte.

Îndepărtează colţurile unghiilor

Când îţi tai unghiile cu unghiera sau cu forfecuţa, încearcă, pe cât posibil, să le păstrezi forma uşor rotunjită şi să îndepărtezi colţurile, care jenează pielea din jur, riscând să o infecteze. În privinţa cuticulelor, alege să nu le tai, ci să le împingi uşor cu un beţişor către baza unghiei şi să le îngrijeşti cu un ulei special. Nu uita să sterilizezi ustensilele înainte de fiecare folosire.

Pileşte unghiile cu grijă

Nu trebuie să îţi lipsească din trusă o pilă dintr-un material abraziv, de calitate,  pe care să o foloseşti pentru a îmbunătăţi aspctul unghiilor şi a le conferi luciul de care au nevoie. Pileşte suprafaţa fiecărei unghii în parte cu mişcări blânde, care să nu atace stratul unghiei în profunzime. Vei observa că, la sfârşit, ele vor fi mai netede.

Aplică un lac de unghii rezistent

Pentru ca oja ta să nu sară la o zi după aplicare, optează pentru produsele de calitate sau profesionale. Nu uita de separatoarele pentru degete, concepute special pentru a simplifica tehnicile de îngrijire. Alege o culoare care ţi se potriveşte sau optează pentru un lac transparent şi vopseşte unghiile în două straturi, cu mişcări de jos în sus. E bine să ai la îndemână câteva beţişoare de bumbac şi un dizolvant pentru unghii, din caz că simţi nevoia să faci unele retuşuri.

Nu uita de hidratare!

După ce picioarele au fost îngrijite aşa cum se cuvine, aplică pe unghii o cremă hidratantă sau un ulei pe bază de vitamina A şi vitamina E. Aplică apoi pe zona călcâielor. Înfăşoară-ţi picioarele într-un prosop curat sau pune-ţi şosete pe timpul nopţii, pentru ca pielea să absoarbă în profunzime tot stratul de cremă.

Ştiai că...

...oţetul elimină culoarea gălbuie a unghiilor? Dacă ai aplicat mai multe straturi de produse fără să faci pauze între ele, zona poate deveni extrem de sensibilă. Înmoaie un disc demachiant în oţet de mere şi şterge fiecare unghie curată, peste care nu ai aplicat culoare. Repetă procedeul în fiecare seară, minimum o lună.

Sfat Click! pentru femei!

În zilele în care eşti pe fugă, dar trebuie să îţi faci pedichiura, nu folosi produse în culori stridente. Acestea sunt mai greu de aplicat, necesită o precizie mai mare şi se usucă mai greu. Optează pentru cele transparente, care sunt mult mai uşor de aplicat şi conferă un aspect de curăţenie.

Mai multe