Varicele se tratează mai uşor iarna
Iarna e sezonul potrivit dacă vrei să-ţi tratezi varicele. Motivul? Temperaturile scăzute te ajută să te recuperezi mai uşor. Iată de ce!
Se ştie deja că femeile sunt mai predispuse decât bărbaţii să aibă probleme cu circulaţia la nivelul picioarelor. În timpul sarcinii şi chiar a ciclului menstrual varicele se pot mări. Mai mult,dacă în familie ai rude cu varice,este bine să fii mai precaută cu sănătatea picioarelor. Ereditatea poate favoriza şi ea apariţia varicelor. Dacă ai deja această afecţiune,nu te îngrijora! Există la ora actuală o serie de tratamente eficiente şi pentru această afecţiune. Iată de ce e bine să le urmezi când este mai frig afară.
Recuperare cu ciorapi medicinali
Varicele pot duce la agravarea bolilor de inimă. Tratate la timp cu ajutorul scleroterapiei (injectarea unei substanţe speciale direct în vena afecatată) sau a terapiei cu laser (constă în introducerea unei sonde sub forma unui tub,care,sub control ecografic,distruge termic vena) varicele pot dispărea fără complicaţii. Este bine ca aceste două proceduri să fie efectuate iarna deoarece,în perioada de recuperare,suporţi mai uşor faşele sau ciorapii medicinali (vara,zonele se pot supraîncălzi).
Frigul grăbeşte vindecarea…
Tot iarna este mai bine să tratezi varicele cu ajutorul chirurgiei clasice. Motivul? Specialiştii mai spun că frigul are efect vasoconstrictor,adică de micşorare a vaselor de sânge. Acest lucru grăbeşte vindecarea varicelor. Cu toate acestea,în vara care urmează nu este indicat să stai la soare. Căldura poate produce inflamaţii şi arsuri tocmai ale zonelor operate.
….şi scade riscul infecţiilor
E posibil să ştii deja faptul că în sezonul estival riscul infecţiilor creşte. Iarna bacteriile şi microbii se dezvoltă şi se propagă mai greu,deoarece temperaturile scăzute nu le oferă condiţii propice. Pielea roşie şi umflată (în cele mai multe cazuri nedureroasă) din cauza acumulării de lichid în ţesuturi poate fi un semn de infecţie. În acest caz,trebuie să te prezinţi cât mai repede cu putinţă la medicul flebolog care te-a operat.
INFO
Eşti mai predispusă să faci varice dacă stai prea mult în picioare sau pe scaun. De aceea,este bine ca,din oră în oră să faci un pic de mişcare. Acest lucru ajută la circulaţia sângelui şi la dezmorţirea muşchilor! Dacă ai varice evită băile foarte calde,bronzarea la solar şi purtarea pantofilor cu toc înalt. Dacă varicele nu necesită intervenţie,poţi lua,la îndrumarea medicului specialistun tratament pe bază de comprimate. Mai poţi aplica geluri şi unguente care protejează vasele de sânge. Acestea se absorb repede şi îţi calmează durerile,arsurile şi mâncărimile.