Vedete de la Hollywood care au fost răpite. Cum au reuşit să scape cu viaţă?

8 septembrie 2021   Viață de vedetă

Credem cu toţii că celebrităţile nu au nicio grijă pe lumea asta. Însă ne înşelăm amarnic! Se străduiesc să-şi menţină aspectul tânăr, să facă rost de proiecte cât mai bănoase, să bifeze vacanţe exotice, să-şi facă cele mai reuşite selfie-uri, nu stau locului o clipă, tot timpul apar urgenţe noi de care trebuie să se ocupe. Ei sau armata de oameni angajată de ei. Dar ce se fac oare când n-au pe nimeni care să le sară în ajutor? Când se află într-un pericol real şi trebuie să se descurce singuri ca să iasă cu viaţă din situaţia disperată în care se află? Ca atunci când i-ar răpi cineva, de pildă...

Jeremy London

Nu că ar fi cel mai mare actor din lume, dar ceva tot o valora şi el, nu? Aşa trebuie să fi gândit şi cei care au plănuit răpirea actorului din serialul „Al 7-lea Cer”, în iunie 2010. Câţiva oameni au oprit la marginea drumului când l-au văzut pe Jeremy încercând să schimbe roata maşinii cu care făcuse pană şi, odată că au terminat să-i dea o mână de ajutor, l-au luat pe sus şi l-au răpit în propriul autoturism. Au mers cu el în maşină mai mult timp şi l-au forţat să fumeze ecstasy şi amfetamină. După ce s-au distrat aşa pe seama lui, l-au aruncat din maşină şi au plecat mai departe cu autovehiculul actorului.

Întreaga poveste este atât de ciudată, încât nici măcar mama şi fraţii lui nu l-au crezut. De ce era sceptică familia lui? Pentru că London era un fost dependent de droguri, capabil să inventeze cele mai fantastice (sic) povestioare. Mai mult, unii erau convinşi că Jeremy a ajuns să spună asemenea lucruri doar pentru a mai atrage atenţia asupra lui, pentru a-şi creşte notorietatea. Dar, în 2011, unul dintre răpitori a pledat vinovat, lucru care a confirmat spusele actorului.

Benedict Cumberbatch

Înainte de-a deveni cunoscut, actorul britanic şi doi prieteni de-ai lui au avut o întâlnire ruptă parcă din filmele de groază cu nişte oameni înarmaţi din Durban, Africa de Sud. În 2005, când Benedict şi amicii lui s-au oprit tot ca să schimbe cauciucul maşinii, şase bărbaţi cu pistoale au apărut lângă ei şi le-au cerut toţi banii pe care-i aveau.

Cumberbatch a povestit pentru Hollywood Reporter cum agresorii i-au legat fedeleş şi i-au dus într-o zonă izolată, în care l-au luat pe actor şi l-au aruncat pe jos. Îngrozit de tot ceea ce se întâmpla, starul hollywoodian era convins să trăia ultimele clipe din viaţa lui. Totuşi, în mod surprinzător, agresorii le-au dat drumul celor trei victime. Întreaga experienţă l-a marcat pe Benedict destul de mult, actorul ajungând să vadă viaţa într-o lumină complet diferită şi apreciind-o la justa sa valoare.

Russell Crowe

Ei bine, actorul nu a fost răpit niciodată cu adevărat, însă a existat un plan de răpire a lui, confirmat şi dejucat de FBI. Cine voia să-l răpească pe starul hollywoodian? Nimeni altcineva decât al-Qaida! În martie 2001, se pregătea o „destabilizare culturală”, care avea ca ţintă „americani emblematici”.

Russell a recunoscut că, atunci când i s-a adus la cunoştinţă întregul complot îngrozitor, a fost prima dată când a auzit de organizaţia teroristă. Pe lângă bodyguarzii pe care îi angajase actorul tocmai ca să nu se poată pune în aplicare înfricoşătorul plan, FBI a întărit paza lui Crowe cu nişte agenţi specializaţi în compaterea terorismului. Şi, cel mai probabil tocmai din această cauză, n-a putut nimeni să ducă la îndeplinire niciun plan de răpire a acestui „american emblematic”.

Saaaau poate că al-Quaida şi-a dat seama că Russell nu este american get-beget, fiind născut în Noua Zeelandă, şi a renunţat la întregul plan.

Foto - Shutterstock

Mai multe