VIDEO. Cum să-ţi faci manichiura în 10 minute

15 iulie 2015   Viață de vedetă

Iarna, mâinile tale au de suferit cel mai mult. Pe lângă hidratarea lor, o manichiură le va face să arate uimitor. Iată o tehnică simplă de a-ţi face manichiura ca la carte şi în timp scurt!

1. Curăţarea

Mai întâi îţi speli mâinile cu apă şi săpun. După ce le usuci,îndepărtezi cu grijă orice urmă de ojă care ar mai putea rămâne pe unghii.

2. Uniformizarea unghiilor

Cu ajutorul unei pile,dă unghiilor forma dorită. După aceea,amestecă într-un bol două linguri rase de zahăr cu puţin ulei de măsline (poate fi şi ulei esenţial). Vei obţine un exfoliant natural,care-ţi va şi hrăni pielea mâinilor. După ce cureţi mâinile şi cu acest amestec,spală-le cu apă,fără săpun,şi şterge-le cu un prosop curat.

3. Îndepărtarea cuticulelor

Afundă-ţi degetele într-un bol cu apă caldă timp de cinci minute. Apoi,cu ajutorul unei spatule din lemn,împinge cuticulele spre baza unghiei. La final,aplică pe fiecare unghie puţin ulei de măsline sau cremă de mâini şi masează cuticulele.

4. Aplicarea unui strat de lac protector

Pentru a evita îngălbenirea unghiilor,înainte de a folosi oja,nu omite să întinzi un strat de lac protector. Uscarea va dura un minut sau două.

5. Alegerea ojei de unghii favorite

După uscarea lacului protector,aplică un strat sau două de ojă,după cum preferi şi manichiura este gata!

Te-ar mai putea interesa:

Idei pentru o manichiură amuzantă

Mai multe